Plnené šampiňóny
Plnené šampiňóny

Plnené šampiňóny

matuska12 - bez fotkymatuska12, 3. júla 2019

Plnené šampióny som prvýkrát robila v škole na praxi. Je to úžasné jedlo. Väčšinou sa podávajú ako teplé či studené predjedlo. Ale môžeme ich podávať aj ako hlavné jedlo s prílohou - napríklad pečené zemiaky alebo ryža.

30
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 180  °C

Suroviny

30 ks
300 g
1,5 dcl
3 PL
400 g
200 g čerstvá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Šampiňóny ošúpeme, zbavíme nožičky. Hlavičku omočíme do oleja a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

  2. 2

    Plnka: Šampiňónové nožičky nakrájame na drobné kocky, ktoré speníme na oleji s drobno nakrájanou cibuľou. Pridáme mleté čierne korenie, nadrobno nakrájanú červenú papriku a strúhanku. Nakoniec pridáme na drobné kocky nakrájaný syr a nasekanú petržlenovú vňať.

  3. 3

    Plnkou naplníme šampiňónové hlavičky. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 15 minút.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: