Plnené šampiňóny
Plnené šampióny som prvýkrát robila v škole na praxi. Je to úžasné jedlo. Väčšinou sa podávajú ako teplé či studené predjedlo. Ale môžeme ich Zobraziť celý popisPlnené šampióny som prvýkrát robila v škole na praxi. Je to úžasné jedlo. Väčšinou sa podávajú ako teplé či studené predjedlo. Ale môžeme ich podávať aj ako hlavné jedlo s prílohou - napríklad pečené zemiaky alebo ryža.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Šampiňóny ošúpeme, zbavíme nožičky. Hlavičku omočíme do oleja a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
- 2
Plnka: Šampiňónové nožičky nakrájame na drobné kocky, ktoré speníme na oleji s drobno nakrájanou cibuľou. Pridáme mleté čierne korenie, nadrobno nakrájanú červenú papriku a strúhanku. Nakoniec pridáme na drobné kocky nakrájaný syr a nasekanú petržlenovú vňať.
- 3
Plnkou naplníme šampiňónové hlavičky. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 15 minút.
Tiež plnené šampiňóny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu