Pečená bravčová krkovička
Pečená bravčová krkovička

Krkovička s červenou kapustou a lokšou

tatianka2008 - fotkatatianka2008, včera 15:55

Tento recept si určite zapíš, celkom rýchlo budeš mať mäso hotové a je výborné.

60 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
2 strúčiky
Dusená kapusta:
 (z fľaše)
1 ks
Marináda:
1 PL
1 PL
2 PL
1 hrnček
Na podávanie:



Postup

  1. 1

    Zmiešajte ingrediencie na marinádu: sójová omáčka, olej, med, kečup, sladká červená paprika, čierne mleté korenie. Zamiešajte a pridajte hrnček vody. Marináda je hotová.

  2. 2

    Príprava mäsa: Krkovičku nakrájame na tenšie plátky a okoreníme z oboch strán (soľ, čierne korenie, cesnakové korenie).

  3. 3

    Pečenie: Do pekáča vložte mäso. Pridajte 2 veľké cibule nakrájané nahrubo. Ja som pridala ešte 2 strúčiky nakrájaného cesnaku. Mäso a cibuľu zalejeme pripravenou marinádou. Prikryte alobalom a vložte do rúry predhriatej na 200 °C. Pečte 30 minút pod alobalom. Potom odstráňte alobal a pečte ešte 15 minút bez alobalu. Ja som zapla na 7 minút ešte gril.

  4. 4

    Vyberte upečené mäso z rúry. Cibuľu a výpek (tekutinu z pečenia) rozmixujte a vytvorte tak omáčku.

  5. 5

    Červená kapusta: Cibuľu nakrájame nadrobno. Na panvici rozohrejeme olej, cibuľu osmažíme do sklovita. Pridáme kapustu z fľaše (ja som dala polovicu a bez oplachovania vodou). Premiešame, pridáme trošku vody, aby sa nepripálila. Dochutíme mletou rascou, soľou, čiernym korením. Dusíme na miernom ohni asi 10–15 minút, kým zmäkne (stále podlievame trocha vodou).

  6. 6

    Do malého hrnca nasypem cukor, miešam a roztápam kým nevznikne karamel, ktorý prilejem do hrnca s kapustou. Dám malú lyžičku octu, aby kapusta chytila krásnu farbu a chuť. Nechám ešte trocha povariť, aby sa spojili chute a kapusta je hotová.

  7. 7

    Tentokrát som obed podávala s kupovanými lokšami, ktoré som potrela roztopeným, osmaženým maslom. Dobrú chuť prajem.

    Krkovička s červenou kapustou a lokšou - obrázok 7

Diskusia k receptu