Krkovička s červenou kapustou a lokšou
Tento recept si určite zapíš, celkom rýchlo budeš mať mäso hotové a je výborné.
príprava
na 200 °C
Suroviny
|
|
|
| 2 ks |
|
| 2 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Dusená kapusta: | |
| (z fľaše) |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Marináda: | |
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| 2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 1 hrnček |
|
| Na podávanie: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zmiešajte ingrediencie na marinádu: sójová omáčka, olej, med, kečup, sladká červená paprika, čierne mleté korenie. Zamiešajte a pridajte hrnček vody. Marináda je hotová.
- 2
Príprava mäsa: Krkovičku nakrájame na tenšie plátky a okoreníme z oboch strán (soľ, čierne korenie, cesnakové korenie).
- 3
Pečenie: Do pekáča vložte mäso. Pridajte 2 veľké cibule nakrájané nahrubo. Ja som pridala ešte 2 strúčiky nakrájaného cesnaku. Mäso a cibuľu zalejeme pripravenou marinádou. Prikryte alobalom a vložte do rúry predhriatej na 200 °C. Pečte 30 minút pod alobalom. Potom odstráňte alobal a pečte ešte 15 minút bez alobalu. Ja som zapla na 7 minút ešte gril.
- 4
Vyberte upečené mäso z rúry. Cibuľu a výpek (tekutinu z pečenia) rozmixujte a vytvorte tak omáčku.
- 5
Červená kapusta: Cibuľu nakrájame nadrobno. Na panvici rozohrejeme olej, cibuľu osmažíme do sklovita. Pridáme kapustu z fľaše (ja som dala polovicu a bez oplachovania vodou). Premiešame, pridáme trošku vody, aby sa nepripálila. Dochutíme mletou rascou, soľou, čiernym korením. Dusíme na miernom ohni asi 10–15 minút, kým zmäkne (stále podlievame trocha vodou).
- 6
Do malého hrnca nasypem cukor, miešam a roztápam kým nevznikne karamel, ktorý prilejem do hrnca s kapustou. Dám malú lyžičku octu, aby kapusta chytila krásnu farbu a chuť. Nechám ešte trocha povariť, aby sa spojili chute a kapusta je hotová.
- 7
Tentokrát som obed podávala s kupovanými lokšami, ktoré som potrela roztopeným, osmaženým maslom. Dobrú chuť prajem.
Tiež bravčová krkovička:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu