Pečené rebrá s arašidovou tarhoňou

Martin Labanc
majiteľ a šéfkuchár Poľnej kuchyne, 12. septembra 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Pečené rebrá s arašidovou tarhoňou Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 min
príprava
120 min
na 180 °C

Suroviny

2 kg vysoké
 hrsť nesolené
1 ks
1 v sladkokyslom náleve
 (alebo petržlenová)
1 bal.

Postup prípravy

  1. 1

    Bravčové rebrá osolíme, okoreníme a pečieme na pekáči v rúre pri 180 °C približne dve hodiny. Počas pečenia rebrá polievame výpekom.

  2. 2

    Tarhoňu uvaríme podľa návodu na obale. Na oleji orestujeme pokrájanú červenú papriku a arašidy. Ochutíme soľou, prípadne korením.

  3. 3

    Upečené rebrá preliate výpekom podávame s uvarenou tarhoňou ozdobenou orestovanou paprikou s arašidami. Dozdobíme koriandrovou alebo petržlenovou vňaťou a podávame s cibuľkou v sladkokyslom náleve.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist