Pizza v zemiakoch
Foto: podravka
Vyskúšajte, či sa zemiaky hodia k talianskej špecialite, avšak uvidíte, že si túto pochúťku nevaríte poslednýkrát.
6
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Zemiaky dobre umyjeme a osušíme. Každý zemiak v polovici nakrojíme a vnútro vysypeme vegetou. Zemiaky dáme do pekáča alebo na plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 30 minút.
- 2
Zemiaky vyberieme a necháme chvíľku vychladnúť. Na každú nakrojenú stranu zemiaka dáme šunku, zalejeme pasírovanými paradajkami zmiešanými s olivovým olejom a oreganom a posypeme nastrúhanou mozzarellou. Pečieme cca 7 minút, dokým sa neroztopí syr.
- 3
Podávame s pohárom piva alebo vína a obľúbeným šalátom.
Tiež pečené zemiaky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu