Buchty so slivkovým lekvárom fotorecept
Keď som priniesla do práce nanukové rezy, kolega podal sťažnosť, že dlho nebolo nič kysnuté, lebo on najradšej také... Tak sa
snažím napraviť Zobraziť celý popisKeď som priniesla do práce nanukové rezy, kolega podal sťažnosť, že dlho nebolo nič kysnuté, lebo on najradšej také... Tak sa
snažím napraviť túto krivdu :-D Inšpirovala ma @katarinalucanova alebo "cake.Katka", ktorá pridala recept na prekrásne buchty ako od babičky. Ďakujem, Katka, za podnet! Moje síce trochu popraskali, ale verím, že sa zjedia :-)
Zdroj: Recept na buchtičky ako od babičky od @katarinalucanova
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 600 g |
|
| 350 ml vlažné |
|
| 1 kocka |
|
| 4 PL |
|
| 7 PL |
|
| štipka |
|
| Na vymastenie plechu a potretie buchiet: | |
| 125 g |
|
| Náplň: | |
| 880 g |
|
Postup
-
1
Pripravíme si kvások - 100 ml vlažného mlieka, 1 ČL kryštálového cukru, 1 PL polohrubej múky, kocka droždia. Necháme 10 minút odpočívať.
-
2
Zvyšnú múku, olej, zvyšný cukor, soľ spolu zmiešame, pridáme kvások a zbytok mlieka. Miesime cesto cca 8 minút v robote, ručne nám to potrvá o trocha dlhšie. Cesto musí byť vláčne, musí sa odliepať od misky. Vymiesené cesto necháme cca 1 hodinku odpočívať. (Ak sa vám cesto stále lepí o misku, pridajte trošičku múky.)
-
3
Cesto rozvaľkáme, nakrájame na štvorce, naplníme lekvárom.
-
4
Tip: Plnka môže byť podľa vašej chuti, maková, tvarohová, musí byť ale hustá, aby nevytiekla z buchiet.
- 5
Naplnené buchty poukladáme na plech poriadne vymastený maslom, ukladáme tesne vedľa seba. Buchty potrieme poriadne maslom. Necháme podkysnúť ešte cca 10 minút.
- 6
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C cca 25 až 30 minút. Po upečení znova potrieme maslom.
- 5









Ďakujem haji! Trošku veľa lekváru som do nich dala a popraskali niektoré. Ale povedala som si, že radšej nech sú kolegovia celí špinaví od lekváru okolo úst, ako by tie buchty mali byť suché. :-D