prazdny

Jednoduchá pečeň so sušenými paradajkami, olivami a pórom

Kuracie mäso

Tak takúto chutnú pečienku ste ešte snáď nemali, mňam!...

prazdny

Bravčové mäsko s artičokami

Bravčové mäso

Mäso osolíme, okoreníme a vložíme do zapekacej misky, do ktorej sme pridali trocha oleja.

prazdny

Husacie plátky na mrkvovom pyré s marinovanou hruškou

Hlavné jedlá

Hus umyjeme, vysušíme, odrežeme krídla, zrežeme tuk a kožu okolo konečníka a krku, osolíme,...

prazdny

Camarão na Moranga

Hlavné jedlá

Samotný názov „Camarão na Moranga“ znie ako kúzelná kombinácia chutí, a presne tak aj chutí! Tento brazílsky pokrm je prekvapivo jednoduchý na prípravu, no jeho výsledok je ohromujúci....

prazdny

Roštenka s yorkshirským pudingom à la Viktória Alexandra

Hovädzie mäso

Opracovanú roštenku nakrájame na 2 cm steaky, ktoré opečieme na oleji. Pečieme pri 180 °C 5 –...

prazdny

Baklažánový krém so špenátovou roládou

Bezmäsité jedlá

Slovenskú gastronómiu si bez polievok neviem ani predstaviť. Zasýtia, zohrejú a svojou rôznorodou farbou potešia aj oči....

prazdny

Bravčové rebrá na karameli s červeným vínom

Bravčové mäso

Troška chrumkavé, ale výborné pečené rebrá na karameli.

prazdny

Pečený pstruh s fazuľkami a batatovou kašou

Hlavné jedlá

Pstruh patrí medzi chutné rybičky. V spojení s batatmi poskytuje výborný chuťový zážitok....

prazdny

Rybacie filé na zemiakoch

Hlavné jedlá

Všetko, čo je pripravované v jednom hrnci alebo pekáči, je obľúbené. Nie je s...

prazdny

Pečená žemľová knedľa z bábovkovej formy

Bezmäsité jedlá

Vynikajúca domáca knedľa má vždy úspech zaručený. Do tejto našej sme okrem bežného pečiva dali...

prazdny

Hovädzie medailóniky s kačacou pečeňou

Hovädzie mäso

Nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme hovädzie mäso nakrájané na medailóniky a slaninu. Pražíme spolu s cibuľou asi 3...

prazdny

Bravčová krkovička špikovaná pomarančovou kôrou a sušenými slivkami

Bravčové mäso

Tuk na povrchu mäsa narežeme do mriežky na malé kocky až po samotné mäso. Slivky a...

prazdny

Šalát z pečenej cvikly s fetou a kúskami hovädzieho mäsa

Hovädzie mäso

Surová cvikla je pomerne tvrdá a chuťovo nevýrazná, po upečení bude však fantasticky sladká....

prazdny

Hovädzie špikované so slaninou

Hovädzie mäso

Slaninu nakrájame na dlhé hranolčeky a pomocou špikovacej ihly ich na niekoľkých miestach preťahujeme cez celý kus...

prazdny

Kuracie stehná s pečeným ružičkovým kelom

Kuracie mäso

Variant spočíva v prílohe a nie v mäse....

prazdny

Holubacia paštéta s králičou pečeňou

Nátierky

Umyté holuby rozkrojíme na polovicu, položíme na plech, pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu, šalotky, osolíme,...

prazdny

Flambovaná kačica s pečeňovo-šošovicovou plnkou

Hlavné jedlá

Čiernu šošovicu a pohánku namočíme na noc do vody, aby napučali. Kačku umyjeme, dočistíme, ...

prazdny

Údené rebierka s kyslou kapustou a klobásou

Bravčové mäso

Pôvodne som chcel robiť koložvársku kapustu, ale spomenul som si z detstva na podobný recept ako...

prazdny

Bravčové kapsičky so syrom a s paradajkami

Bravčové mäso

Sviatočný obed, ktorý nie je časovo náročný.

prazdny

Pomaly pečená kačka na jablkách

Hlavné jedlá

Na tie najúžasnejšie zážitky sa oplatí počkať. Dokazuje to aj táto pomaly pečená kačka na jablkách, ktorá je šťavnatá, mäkká, neodolateľná....