prazdny

Kuracia pečeň restovaná na slanine a šalotke s paprikou

Kuracie mäso

Pečeň vo všetkých variantoch je vďačnou surovinou aj v našej kuchyni....

prazdny

Bezlepkové tvarohové buchty

Koláče

Výborné tvarohové buchty bez lepku, laktózy a vajec.

prazdny

Pečená kačica

Hlavné jedlá

Kačicu najprv dobre umyjeme. Doma ju stále pečieme vcelku, takže si pripravíme väčší pekáč...

prazdny

Veľkonočný špenát s pečeným Tofu

Bezmäsité jedlá

Ak máte radi tradičné jedlá na netradičný spôsob, určite vyskúšajte tento recept na prípravu veľkonočného špenátu....

prazdny

Pečený baklažán s cibuľovým pyré

Bezmäsité jedlá

Baklažán umyjeme, zbavíme stopky, prekrojíme na polovicu, stred narežeme a nasolíme. Necháme postáť asi 15...

prazdny

Zeleninový šalát z rúry

Bezmäsité jedlá

Vychutnajte si baklažán, paradajky a kopu ďalšej zeleniny. Olivový olej a feniklové semienka dodávajú tomuto...

prazdny

Hliva na batatovom pyré s paštrnákom a so strateným vajcom

Bezmäsité jedlá

Máme radi hlivu, a toto je recept na pečenú hlivu, ktorý som tak trochu...

prazdny

Naše obľúbené pečené zemiaky

Bezmäsité jedlá

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na hrubšie hranolky. Umyjeme ich a necháme dobre odkvapkať.

prazdny

Králik na pive s cesnakom

Hlavné jedlá

Králik je mäkký a šťavnatý.

prazdny

Hruška plnená mletým mäskom

Hovädzie mäso

Zostalo mi mleté mäsko zo včera, tak dnes som sa vrátila k receptu, ktorý som...

prazdny

Batáty s čili a medom

Bezmäsité jedlá

Len tak samotné alebo ako príloha k mäsu, najlepšie k opečenému steaku...

prazdny

Kuracie stehná pečené so zemiakovo-kapustovou prílohou

Kuracie mäso

Jedlá pečené alebo varené v jednom hrnci sú obľúbené. Obyčajne zaberie ich príprava málo času...

prazdny

Treska s kuracou pečeňou

Hlavné jedlá

Je to niečo ako falošná treščia pečeň. Pečeň ma tu vlastnosť, že nasaje do seba...

prazdny

Hrejivá polievka z pečenej tekvice

Večera

V nevľúdnom počasí táto krémová tekvicová polievka dokonale vylepší náladu. Neodolateľnú chuť jej dodáva skaramelizovaný med....

prazdny

Pečená smotana (clotted cream)

Dezerty

Pečená smotana (po anglicky clotted cream) sa podáva v Anglicku k drobnému pečivu.

prazdny

Citrónovo-šafranové pečené krídelká

Kuracie mäso

Kuracie krídelká mám odjakživa najradšej zo všetkých časti kurčaťa - čím to je, to neviem...

prazdny

Bravčová pečeň s cibuľovým pyré a karamelizovanými jablkami

Bravčové mäso

Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o hodovaní, ale aj o tradíciách a osobitej atmosfére. Pri...

prazdny

Pečené papriky plněné rýží s kuřecím masem

Kuracie mäso

Rýži uvaříme v osolené vodě. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou anglickou slaninu a kuřecí...

prazdny

Krvavnička s kyslou kapustou a plneným zemiakom

Bravčové mäso

Cibuľu upražíme na masti, pridáme koreniny, med a domácu kyslú kapustu, posolíme a asi 10...

prazdny

Losos so zeleninou, s koriandrovým pestom a ryžovým koláčikom

Hlavné jedlá

Filety lososa osušíme. Rozohrejeme panvicu s olejom. Kožu lososa pomúčime a druhú stranu osolíme. Lososa...

prazdny

Opečená tekvica so pstruhom

Hlavné jedlá

Momentálny nápad, ako urobiť rýchlo obed.

prazdny

Zubáč s cviklovým rizotom a pečenou hruškou

Hlavné jedlá

Šéfkuchár z Oravy Mário Ťapaj nám pripravil rýchle a zdravé jedlo.

prazdny

Kachní prsa po šumavsku – Kačacina so sušeným ovocím

Hlavné jedlá

Vepřo–knedlo–zelo, svíčková, škubánky, rajská a koprovka... mnohé české dobroty sú doma aj na Slovensku...

prazdny

Polievka z pečenej kačice s pečeňovou knedličkou

Hlavné jedlá

Kačku osolíme, okoreníme a posypeme celou rascou. Dáme upiecť dozlatista. Po upečení pripravíme z kačky a koreňovej zeleniny...

prazdny

Krém z pečených zemiakov a húb

Večera

Zemiaky umyjeme. Rúru predhrejeme na 200 °C. Na plech nasypeme hrubozrnnú soľ, na ktorej upečieme...

prazdny

Plnené šampiňóny

Bezmäsité jedlá

Plnené šampióny som prvýkrát robila v škole na praxi. Je to úžasné jedlo. Väčšinou sa...

prazdny

Majonéza z pečeného cesnaku

Prílohy

Rúru vyhrejeme na 220 stupňov. Zatiaľ očistíme cesnak, dáme ho do menšej sklenej misky a zalejeme...