Letný šalát s pečenou zeleninou, bryndzou a čerešňami
Marek Bielčík
šéfkuchár reštaurácie Brasserie la Marine v Bratislave, 9. augusta 2021
šéfkuchár reštaurácie Brasserie la Marine v Bratislave, 9. augusta 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 140 g |
|
| 1 ks |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 200 g |
|
| 300 g |
|
|
|
|
|
|
|
| Dresing: | |
| 200 ml |
|
| 100 ml |
|
| 40 ml |
|
| 150 g |
|
| 3 g |
|
| 1 g |
|
Postup
-
1
Obidva druhy mrkvy a cviklu, očistíme a nakrájame na kúsky. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a pečieme v rúre na plechu s papierom na pečenie 17 minút pri 185 stupňoch. Dáme vychladiť.
- 2
Šaláty očistíme, umyjeme, necháme odtiecť a natrháme na kúsky. Zmiešame s vychladnutou upečenou zeleninou.
- 3
Dresing: Všetky suroviny dáme do nádoby a dobre šľaháme metličkou, aby sa olej spojil s tekutinami.
- 4
Dresing nalejeme na šalát a premiešame. Na záver ozdobíme rozmrvenou bryndzou a vykôstkovanými čerešňami.
Tiež Šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu