Letný šalát s pečenou zeleninou, bryndzou a čerešňami
Marek Bielčík
šéfkuchár reštaurácie Brasserie la Marine v Bratislave, 9. augusta 2021
šéfkuchár reštaurácie Brasserie la Marine v Bratislave, 9. augusta 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
200 g |
|
200 g |
|
140 g |
|
1 ks |
|
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
200 g |
|
300 g |
|
|
|
|
|
Dresing: | |
200 ml |
|
100 ml |
|
40 ml |
|
150 g |
|
3 g |
|
1 g |
|
Postup
-
1
Obidva druhy mrkvy a cviklu, očistíme a nakrájame na kúsky. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a pečieme v rúre na plechu s papierom na pečenie 17 minút pri 185 stupňoch. Dáme vychladiť.
- 2
Šaláty očistíme, umyjeme, necháme odtiecť a natrháme na kúsky. Zmiešame s vychladnutou upečenou zeleninou.
- 3
Dresing: Všetky suroviny dáme do nádoby a dobre šľaháme metličkou, aby sa olej spojil s tekutinami.
- 4
Dresing nalejeme na šalát a premiešame. Na záver ozdobíme rozmrvenou bryndzou a vykôstkovanými čerešňami.
Tiež Šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu