Restovaná kuracia pečeň s listovým kelom Tuscano fotorecept
Foto: sracz
Listový tuscano kale jemne pikantnou horkou chuťou pripomína radicchio (obidve zeleniny priaznivo pôsobia aj na našu črevnú klímu). Správne pripravená restovaná pečeň je naopak Zobraziť celý popisListový tuscano kale jemne pikantnou horkou chuťou pripomína radicchio (obidve zeleniny priaznivo pôsobia aj na našu črevnú klímu). Správne pripravená restovaná pečeň je naopak „hodvábne“ sladká. Nuž a o kombináciu týchto dvoch chutí som sa pokúsil pri zostave raňajok podľa postupu v tomto rcp. Podľa nás sa mi to podarilo a možno, že zachutí aj niektorému z Vás, vážení a milí priatelia, Varešky a Varešiaci. Každé z týchto jedál je „univerzálne“, môžete ho podávať samostatne, alebo v kombinácii.
porcie
príprava
Suroviny
2-3 PL |
|
12-15 ks |
|
240-250 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2-3 KL čerstvé |
|
Restovaná pečeň: | |
2-3 PL |
|
240-250 g väčšia |
|
240-250 ml mäsitá |
|
podľa chuti |
|
500-600 g |
|
0,5 PL |
|
2-3 KL čerstvé |
|
podľa chuti |
|
(na ozdobu) |
|
(pečivo) |
|
Postup
-
1
Postup prípravy je jednoduchý a hlavne rýchly, preto som po nakrájaní jednotlivých ingrediencií, začal hneď na dvoch panviciach. V prvej som na oleji podusil listový kel (z každého listu som vyrezal hrubé „nervy“) s asi 12 cm kúskom bielozelenej časti póru, štipkou soli a čerstvo mletým čiernym korením. Až zelenina zmäkne, „korunujem“ ju 2-3 KL čerstvého masla.
-
2
V druhej panvici s olejom som orestoval tentoraz žltú cibuľu a po chvíľke pridal dve zelené mäsité papriky aj s ich pokrájanými „srdiečkami“. Posypal čerstvo mletým čiernym korením (soľ pridám až úplne vo „finále“), premiešal spolu podusil až paprika bola polomäkká a vložil laloky kuracej pečene (celú noc si „hoväla“ v plnotučnej horčicovej „Liptov“ marinade) a rovné 4 min orestoval na jednej strane, potom ich pomocou kuchynských klieští poobracal, jemne posypal mletou sladkou paprikou a dorestoval ďalšie 4 min aj na druhej strane. Potom som ich prstami posypal soľou, zmiešal, pridal „oriešok“ masla a prikryl pokrievkou.
-
3
Obe polovice jedla som mal pripravené, teraz už ich stačilo servírovať na taniere, ozdobiť troškou „prstienkov“ pokrájaného póru a dobrú chuť. Zajedali sme ich domácim chlebíkom!
-
4
Druhý týždeň, čo teploty u nás poklesli ku ~ 35 ºC a už je to vidno ako na červených,
-
5
tak aj na žltých ružiach!
Diskusia k receptu