Jelenia pečeň
Jelenia pečeň

Jelenia pečeň narýchlo

vlastadorisa - fotkavlastadorisa, 2. októbra 2024

Dostala som pečeň z diviny, rýchla príprava, takúto špecialitu nemám často.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
podľa potreby
podľa chuti
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Pečeň odblaníme a nakrájame na cca 1 cm hrubé plátky.

  2. 2

    Pripravíme si hladkú múku, v ktorej rozmiešame soľ, a v nej obalíme plátky pečene.

  3. 3

    Restujeme na panvici na rozpálenom oleji do chrumkava. Hovorí sa, že sa pečeň nemá soliť pri príprave, ale ja ju mierne osolím pridaním soli do múky na obaľovanie. Nikdy som ju nemala tvrdú.

  4. 4

    Po niekoľkých minútach restovania kúsky pečene obrátime a restujeme ďalej z druhej strany.

  5. 5

    Podávame s hranolkami a tatárskou omáčkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia