Jelenia pečeň narýchlo
Foto: vlastadorisa
Dostala som pečeň z diviny, rýchla príprava, takúto špecialitu nemám často.
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pečeň odblaníme a nakrájame na cca 1 cm hrubé plátky.
- 2
Pripravíme si hladkú múku, v ktorej rozmiešame soľ, a v nej obalíme plátky pečene.
- 3
Restujeme na panvici na rozpálenom oleji do chrumkava. Hovorí sa, že sa pečeň nemá soliť pri príprave, ale ja ju mierne osolím pridaním soli do múky na obaľovanie. Nikdy som ju nemala tvrdú.
- 4
Po niekoľkých minútach restovania kúsky pečene obrátime a restujeme ďalej z druhej strany.
- 5
Podávame s hranolkami a tatárskou omáčkou.
Tiež pečeň:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem, sem tam dostanem divinu a tak sa naozaj teším z takýchto jedál. Ďakujem