Jahňacina s bryndzovými šatôčkami
šéfkuchár Austria Trend Hotela Bratislava****, 11. mája 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 140 °C
Suroviny
600 g |
|
2 ks |
|
2 hlavičky |
|
|
|
|
|
|
|
Šatôčky: | |
150 g hotové |
|
150 g |
|
|
|
1 ks |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Jahňacinu umyjeme, osolíme, vložíme do pekáča, pridáme k nej nakrájanú cibuľu, rozmarín a hlavičky cesnaku rozrezané na dve polovice (aby ostali strúčiky v šupke). Zakryjeme potravinovou fóliou a necháme 2–3 hodinky (alebo aj počas noci) na chladnom mieste alebo priamo v chladničke.
- 2
Marinovanú jahňacinu pred pečením podlejeme vodou, vložíme do rúry a pečieme pri 140 °C domäkka (čas závisí od kvality jahňaciny, ale trvá to najmenej 90 minút). Mäso vyberieme a hneď krájame.
- 3
Lístkové cesto rozvaľkáme, narežeme na trojuholníčky, potrieme ich žĺtkom a upečieme. Po vychladnutí rozrežeme na polovice. Na spodné polovice trojuholníčkov rozložíme bryndzu rozmiešanú s posekanou vňaťou. Zakryjeme ich druhou polovicou trojuholníčkov. V pekáči alebo v ohňovzdornej nádobe ich vložíme do rozohriatej rúry. Temperujeme, aby sa bryndza trochu ohriala. Pri podávaní tanier ozdobíme výpekom z pekáča i cesnakom; vďaka jeho maslovej konzistencii sa dá ľahko lyžičkou vyberať zo šupky.
Tiež jahňacie stehno:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Jeden komentár