Červené muffiny

galbani - fotkagalbani, 26. októbra 2019. Komerčný recept.
Červené muffiny
Foto: galbani
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Muffiny:
130 g
70 g
1 ks
60 g
120 g
2 ČL
2 PL
1 ČL
Sladká omáčka:
200 g
300 ml
1 ks
Krém:
250 g
1 PL
1 ks
Ozdoba:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Príprava sladkej omáčky: Do hrnca s vodou pridajte cukor a vanilkový struk. Varte spolu dokiaľ sa cukor úplne nerozpustí a nechajte chladnúť minimálne 30 minút bez toho, aby ste vanilkový struk vyberali.

  2. 2

    Muffiny: Elektrickým mixérom spolu rozmixujte vajce a cukor do hladkej svetlej zmesi a pridajte zmäknuté kocky masla. V ďalšej nádobe zmiešajte biely jogurt s lyžičkou potravinárskeho farbiva a pridajte ho do pripravenej zmesi. Prisypte múku, kakao a prášok do pečiva. Nakoniec pridajte vanilkový extrakt. Všetko spolu zmiešajte a takto pripravené cesto nalejte do formičiek o priemere cca 10 cm. Pečte v rúre na 180 °C  približne 20 minút.

  3. 3

    Krém: Pomocou elektrického mixéru vyšľahajte dohladka Mascarpone Galbani so smotanou a medom.

  4. 4

    Kompletizácia muffinov: Upečené a vychladnuté muffiny rozrežte vodorovne na dve polovice. Obe časti namočte do omáčky, naneste medzi ne krém a opäť ich spojte. Trochu krému si nechajte na dozdobenie. Zvyšným krémom naplňte cukrárenský sáčok s hviezdičkovou špičkou a ozdobte vrchy muffinov krémom a jahodou. Hotové muffiny môžete ešte poliať polevou z lesných plodov.

    Červené muffiny - obrázok 4

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre