Červené muffiny
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Muffiny: | |
| 130 g |
|
| 70 g |
|
| 1 ks |
|
| 60 g |
|
| 120 g |
|
| 2 ČL |
|
| 2 PL |
|
| 1 ČL |
|
|
|
|
| Sladká omáčka: | |
| 200 g |
|
| 300 ml |
|
| 1 ks |
|
| Krém: | |
| 250 g |
|
| 1 PL |
|
| 1 ks |
|
| Ozdoba: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Príprava sladkej omáčky: Do hrnca s vodou pridajte cukor a vanilkový struk. Varte spolu dokiaľ sa cukor úplne nerozpustí a nechajte chladnúť minimálne 30 minút bez toho, aby ste vanilkový struk vyberali.
- 2
Muffiny: Elektrickým mixérom spolu rozmixujte vajce a cukor do hladkej svetlej zmesi a pridajte zmäknuté kocky masla. V ďalšej nádobe zmiešajte biely jogurt s lyžičkou potravinárskeho farbiva a pridajte ho do pripravenej zmesi. Prisypte múku, kakao a prášok do pečiva. Nakoniec pridajte vanilkový extrakt. Všetko spolu zmiešajte a takto pripravené cesto nalejte do formičiek o priemere cca 10 cm. Pečte v rúre na 180 °C približne 20 minút.
- 3
Krém: Pomocou elektrického mixéru vyšľahajte dohladka Mascarpone Galbani so smotanou a medom.
- 4
Kompletizácia muffinov: Upečené a vychladnuté muffiny rozrežte vodorovne na dve polovice. Obe časti namočte do omáčky, naneste medzi ne krém a opäť ich spojte. Trochu krému si nechajte na dozdobenie. Zvyšným krémom naplňte cukrárenský sáčok s hviezdičkovou špičkou a ozdobte vrchy muffinov krémom a jahodou. Hotové muffiny môžete ešte poliať polevou z lesných plodov.
Tiež muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Presne to ma napadlo.cvikla.