Červené muffiny
Foto: galbani
príprava
na 180 °C
Suroviny
Muffiny: | |
130 g |
|
70 g |
|
1 ks |
|
60 g |
|
120 g |
|
2 ČL |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
|
|
Sladká omáčka: | |
200 g |
|
300 ml |
|
1 ks |
|
Krém: | |
250 g |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
Ozdoba: | |
|
|
|
Postup
-
1
Príprava sladkej omáčky: Do hrnca s vodou pridajte cukor a vanilkový struk. Varte spolu dokiaľ sa cukor úplne nerozpustí a nechajte chladnúť minimálne 30 minút bez toho, aby ste vanilkový struk vyberali.
- 2
Muffiny: Elektrickým mixérom spolu rozmixujte vajce a cukor do hladkej svetlej zmesi a pridajte zmäknuté kocky masla. V ďalšej nádobe zmiešajte biely jogurt s lyžičkou potravinárskeho farbiva a pridajte ho do pripravenej zmesi. Prisypte múku, kakao a prášok do pečiva. Nakoniec pridajte vanilkový extrakt. Všetko spolu zmiešajte a takto pripravené cesto nalejte do formičiek o priemere cca 10 cm. Pečte v rúre na 180 °C približne 20 minút.
- 3
Krém: Pomocou elektrického mixéru vyšľahajte dohladka Mascarpone Galbani so smotanou a medom.
- 4
Kompletizácia muffinov: Upečené a vychladnuté muffiny rozrežte vodorovne na dve polovice. Obe časti namočte do omáčky, naneste medzi ne krém a opäť ich spojte. Trochu krému si nechajte na dozdobenie. Zvyšným krémom naplňte cukrárenský sáčok s hviezdičkovou špičkou a ozdobte vrchy muffinov krémom a jahodou. Hotové muffiny môžete ešte poliať polevou z lesných plodov.
Tiež muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Presne to ma napadlo.cvikla.