Losos s cuketovou krustou
Foto: podravka
Vyskúšajte tohto lososa so zaujímavou krustou a vyčarujte tak svojej rodine alebo priateľom chutné a netradičné jedlo.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Lososa posypeme korením na ryby a kôprom.
- 2
Položíme ho dolu kožou do pekáča na pečenie a pokrytého papierom na pečenie.
- 3
Cukety nakrájame na tenké rezance, okoreníme a osolíme ich a premiešame. Pripravenú zmes dáme na filety a pokvapkáme olivovým olejom.
- 4
Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 15 minút.
- 5
Lososa podávame s varenými zemiakmi alebo inou prílohou podľa chuti.
- 6
Rada: Lososa nemôžete piecť príliš dlho, pretože nebude šťavnatý. Môžete do krusty pridať aj 70 g lupienkov mandlí a budete ju mať chrumkavejšiu.
Tiež cuketou:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu