Pečený losos s cuketou
Pečený losos s cuketou

Losos s cuketovou krustou

podravka - fotkapodravka, 4. decembra 2018. Komerčný recept.
Losos s cuketovou krustou
Foto: podravka

Vyskúšajte tohto lososa so zaujímavou krustou a vyčarujte tak svojej rodine alebo priateľom chutné a netradičné jedlo.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

4 filety
1/2 bal.
 (čerstvý)
3 ks
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lososa posypeme Podravkou Natur na ryby a kôprom.

  2. 2

    Položíme ho dolu kožou do pekáča na pečenie a pokrytého papierom na pečenie.

  3. 3

    Cukety nakrájame na tenké rezance, okoreníme a osolíme ich a premiešame. Pripravenú zmes dáme na filety a pokvapkáme olivovým olejom.

  4. 4

    Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 15 minút.

  5. 5

    Lososa podávame s varenými zemiakmi alebo inou prílohou podľa chuti.

  6. 6

    Rada: Lososa nemôžete piecť príliš dlho, pretože nebude šťavnatý. Môžete do krusty pridať aj 70 g lupienkov mandlí a budete ju mať chrumkavejšiu.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre