#odpalovanecesto

prazdny

Bezmliečne venčeky

Dezerty

Konečne som sa odhodlala na bezmliečne venčeky....

prazdny

Jahodové pokušenie z odpaľovaného cesta

Dezerty

Konečne teplo, ovocie dozrieva a ja sa veľmi teším keď môžem upiecť niečo dobré pre mojich...

prazdny

Choux - francúzske veterníčky

Dezerty

Pripravíme si základné odpaľované cesto, recept nájdete tu. Plechy na pečenie vystelieme silikónovou podložkou alebo...

prazdny

Mangový cheesecake s profitelorkami

Torty

Profiterolky: Vodu s olejom a so soľou privedieme vo väčšom hrnci do varu. Keď zovrie, ...

prazdny

Odpaľované „eclairs“ s kokosovým krémom a ovocím

Dezerty

Svieže, ľahké, pestré a veselé. Pri letných dezertoch totiž dvojnásobne platí, že jeme aj...

prazdny

Základné odpaľované cesto na veterníky

Dezerty

Naučte sa pripraviť odpaľované cesto, z ktorého si môžete upiecť obľúbené veterníky, trendové profiterolky či...

prazdny

Bezlepkové profiteroles z odpaľovaného cesta

Dezerty

Pripravíme odpaľované cesto. Vodu, maslo a soľ necháme zovrieť. Za stáleho miešania pomaly primiešame...

prazdny

Eclairs s bielym čokoládovým krémom a ružovou polevou

Dezerty

Do hrnca dáme vodu, olej a soľ a privedieme do varu. Pridáme múku a miešame, ...

prazdny

Bezlepkové odpaľované koláčiky éclairs s maslovým krémom

Dezerty

Máte radi bezlepkové odpaľované koláčiky? Čo by ste povedali na také venčeky, veterníky alebo fajnové francúzske...

prazdny

Bezlepkové éclairky s francúzskym žĺtkovým krémom

Dezerty

Toto musíte vyskúšať! Dnes máme pre vás recept na exkluzívne francúzske éclairky z odpaľovaného cesta. A...

prazdny

Veterníčky s krémom z matcha čaju

Dezerty

Tajomstvá majstrov varešky... Niekde sú skryté v neznámej surovine, inde v postupe, nečakanej chuťovej kombinácii, triku pri varení, novom nápade....

prazdny

Lotus profiterolky

Dezerty

Receptov na odpaľované cesto je veľa, mne sa osvedčil tento.

prazdny

Éclairs so slaným karamelom

Dezerty

Pripravíme si základné odpaľované cesto, recept nájdete tu.

prazdny

Odpaľované arašidové venčeky bez lepku

Dezerty

Odpaľované cesto bez lepku je možno jednoduchšie, ako by ste si mysleli. Vyskúšajte si napiecť...

prazdny

Škoricové churros bez lepku s čokoládovou omáčkou

Koláče

V období fašiangov sa nám žiada upiecť si mäkkučké voňavé šišky. Slovenské šišky a fánky asi všetci poznáme. Čo tak ale pozrieť sa na to, ako si túto maškrtu pripravujú v iných krajinách?...

prazdny

Karamelové tyčinky a miniveterníky z odpaľovaného cesta

Dezerty

Výborne pohostenie pre milovníkov odpaľovaného cesta. Vyhľadávaný zákusok v cukrárňach, na svadbách a väčších...

prazdny

Vanilkové veterníčky s ovocnou polevou

Dezerty

Príprava odpaľovaného cesta: V hrnci necháme zovrieť vodu a olej so štipkou soli. Keď zmes zovrie,...

prazdny

Profiterolky s vanilkovou zmrzlinou, čokoládou a mandľami

Dezerty

Do hrnca dáme vodu, olej a soľ a privedieme do varu. Pridáme múku a miešame, ...

prazdny

Veľkonočný veniec z odpaľovaného cesta

Torty

Pôsobivý veniec s tvarohovou plnkou a polevou z bielej čokolády.

prazdny

Choux à la crème craquelin

Dezerty

Choux à la crème craquelin sú francúzskou obdobou našich tradičných veterníkov....

prazdny

Croquembouche so žĺtkovým krémom a slaným karamelom

Dezerty

Cesto: Do hrnca dáme vodu, olej a soľ a privedieme do varu. Pridáme múku a...

prazdny

Bignole s krémom z bielej čokolády

Dezerty

Guľôčky z odpaľovaného cesta, vypražené v oleji a plnené krémom z bielej čokolády sú mojím obľúbeným receptom na Chanuku....

prazdny

Veterníky s hráškovou penou

Bezmäsité jedlá

Do kastróla vylejeme mlieko, vodu a olej. Pridáme maslo a soľ. Necháme zovrieť, odstavíme...

prazdny

Churros s čokoládovou penou

Dezerty

Vo vode roztopíme maslo, pridáme soľ a kryštálový cukor. Keď začne voda vrieť, pridáme...

prazdny

Bezlepkové odpaľované koláčiky s plnkou z bielej čokolády

Koláče

Najprv si pripravíme základ na plnku. Smotanu dáme do hrnca, pridáme nastrúhanú pomarančovú kôru a...

prazdny

Venčeky so syrovou penou a s údeným lososom

Slané chuťovky

Odpaľované cesto: V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu s maslom. Do vriacej vody naraz prisypeme preosiatu múku a...

prazdny

Chrumkavé šišky z odpaľovaného cesta

Dezerty

K týmto výborným šiškám z odpaľovaného cesta sa výborne hodí citrónový krém s kyslou smotanou.