
Jahodové pokušenie z odpaľovaného cesta
Konečne teplo, ovocie dozrieva a ja sa veľmi teším keď môžem upiecť niečo dobré pre mojich...

Choux - francúzske veterníčky
Pripravíme si základné odpaľované cesto, recept nájdete tu. Plechy na pečenie vystelieme silikónovou podložkou alebo...

Mangový cheesecake s profitelorkami
Profiterolky: Vodu s olejom a so soľou privedieme vo väčšom hrnci do varu. Keď zovrie, ...

Odpaľované „eclairs“ s kokosovým krémom a ovocím
Svieže, ľahké, pestré a veselé. Pri letných dezertoch totiž dvojnásobne platí, že jeme aj...

Základné odpaľované cesto na veterníky
Naučte sa pripraviť odpaľované cesto, z ktorého si môžete upiecť obľúbené veterníky, trendové profiterolky či...

Bezlepkové profiteroles z odpaľovaného cesta
Pripravíme odpaľované cesto. Vodu, maslo a soľ necháme zovrieť. Za stáleho miešania pomaly primiešame...

Eclairs s bielym čokoládovým krémom a ružovou polevou
Do hrnca dáme vodu, olej a soľ a privedieme do varu. Pridáme múku a miešame, ...

Bezlepkové odpaľované koláčiky éclairs s maslovým krémom
Máte radi bezlepkové odpaľované koláčiky? Čo by ste povedali na také venčeky, veterníky alebo fajnové francúzske...

Bezlepkové éclairky s francúzskym žĺtkovým krémom
Toto musíte vyskúšať! Dnes máme pre vás recept na exkluzívne francúzske éclairky z odpaľovaného cesta. A...

Veterníčky s krémom z matcha čaju
Tajomstvá majstrov varešky... Niekde sú skryté v neznámej surovine, inde v postupe, nečakanej chuťovej kombinácii, triku pri varení, novom nápade....

Odpaľované arašidové venčeky bez lepku
Odpaľované cesto bez lepku je možno jednoduchšie, ako by ste si mysleli. Vyskúšajte si napiecť...

Škoricové churros bez lepku s čokoládovou omáčkou
V období fašiangov sa nám žiada upiecť si mäkkučké voňavé šišky. Slovenské šišky a fánky asi všetci poznáme. Čo tak ale pozrieť sa na to, ako si túto maškrtu pripravujú v iných krajinách?...

Karamelové tyčinky a miniveterníky z odpaľovaného cesta
Výborne pohostenie pre milovníkov odpaľovaného cesta. Vyhľadávaný zákusok v cukrárňach, na svadbách a väčších...

Vanilkové veterníčky s ovocnou polevou
Príprava odpaľovaného cesta: V hrnci necháme zovrieť vodu a olej so štipkou soli. Keď zmes zovrie,...

Profiterolky s vanilkovou zmrzlinou, čokoládou a mandľami
Do hrnca dáme vodu, olej a soľ a privedieme do varu. Pridáme múku a miešame, ...

Veľkonočný veniec z odpaľovaného cesta
Pôsobivý veniec s tvarohovou plnkou a polevou z bielej čokolády.

Choux à la crème craquelin
Choux à la crème craquelin sú francúzskou obdobou našich tradičných veterníkov....

Croquembouche so žĺtkovým krémom a slaným karamelom
Cesto: Do hrnca dáme vodu, olej a soľ a privedieme do varu. Pridáme múku a...

Bignole s krémom z bielej čokolády
Guľôčky z odpaľovaného cesta, vypražené v oleji a plnené krémom z bielej čokolády sú mojím obľúbeným receptom na Chanuku....

Veterníky s hráškovou penou
Do kastróla vylejeme mlieko, vodu a olej. Pridáme maslo a soľ. Necháme zovrieť, odstavíme...

Churros s čokoládovou penou
Vo vode roztopíme maslo, pridáme soľ a kryštálový cukor. Keď začne voda vrieť, pridáme...

Bezlepkové odpaľované koláčiky s plnkou z bielej čokolády
Najprv si pripravíme základ na plnku. Smotanu dáme do hrnca, pridáme nastrúhanú pomarančovú kôru a...

Venčeky so syrovou penou a s údeným lososom
Odpaľované cesto: V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu s maslom. Do vriacej vody naraz prisypeme preosiatu múku a...

Chrumkavé šišky z odpaľovaného cesta
K týmto výborným šiškám z odpaľovaného cesta sa výborne hodí citrónový krém s kyslou smotanou.