prazdny

Veterníky s citrónovou plnkou a citrónovou polevou

Dezerty

Vyhľadávaný zákusok v cukrárňach. Svieža chuť krému aj polevy.

prazdny

Odpaľované venčeky bez lepku

Dezerty

Odpaľované venčeky bez lepku sú zákuskom, ktorým všetkých ohúrite. A verte nám, že odpaľovaného cesta sa vôbec netreba báť....

prazdny

Orechové guľky s čučoriedkami bez lepku

Bezmäsité jedlá

Leto je tu a nám sa zažiadalo ovocných guliek - samozrejme bez lepku. Poznáme niekoľko overených receptov, a preto Vám dnes jeden z nich predstavujeme....

prazdny

Veterníky s jogurtovým krémom a malinami

Dezerty

Kombinácia jogurtu a malín, to je svieža verzia veterníkov z odpaľovaného cesta.

prazdny

Bezlepkové a bezmliečne éclairs s vanilkovým krémom

Dezerty

Francúzske éclairs so Zlatým krémom.

prazdny

Vyprážané tyčinky churros obalené v lieskových orieškoch

Dezerty

Tradične sa churros podávajú s čokoládovou omáčkou, do ktorej sa namáčajú. My sme vytvorili chrumkavé...

prazdny

Odpaľované cesto na venčeky

Dezerty

Do hrnca dáme vodu, Palmarin, olej a soľ a necháme zovrieť. Do tejto tekutiny...

prazdny

Likérové venčeky bez lepku

Dezerty

Kto by si rád nepochutnal na venčekoch - karamelových, vanilkových či čokoládových? Určite väčšina z nás....

prazdny

Venčeky z odpaľovaného cesta s tvarohovým krémom

Dezerty

Cesto: Do vody v hrnci pridajte maslo a nechajte ho na plameni rozpustiť. Pridajte múku a...

prazdny

Venčeky so žĺtkovým krémom

Dezerty

Odpaľované cesto budilo vo mne hrôzu a tak som nemal chuť sa doň pustiť, no včera som mal "poradkyňu" a došlo aj naň....

prazdny

Choux à la crème craquelin

Dezerty

Choux à la crème craquelin sú francúzskou obdobou našich tradičných veterníkov....

prazdny

Karamelové tyčinky a miniveterníky z odpaľovaného cesta

Dezerty

Výborne pohostenie pre milovníkov odpaľovaného cesta. Vyhľadávaný zákusok v cukrárňach, na svadbách a väčších...

prazdny

Windbeutel - bavorské veterníky so šľahačkou a s ovocím

Dezerty

Windbeutel (v preklade vrecko s vetrom) je obľúbený dezert v okolí bavorského Berchtesgadenu. Robí sa z odpaľovaného cesta a je podobný našim veterníkom....

prazdny

Jahodové venčeky

Dezerty

Venčeky z odpaľovaného cesta s jahodami.

prazdny

Bezlepkové španielske šišky churros

Dezerty

Šišiek nikdy nie je dosť. Tentokrát v podobe churros, španielskych chrumkavých šišiek v tvare prútov, pripravených z odpaľovaného cesta a tiež bez droždia....

prazdny

Základné odpaľované cesto na veterníky

Dezerty

Naučte sa pripraviť odpaľované cesto, z ktorého si môžete upiecť obľúbené veterníky, trendové profiterolky či...

prazdny

Slané šišky z odpaľovaného cesta

Slané chuťovky

Ak obľubujete vyprážané fašiangové šišky, vyskúšajte aj túto slanú variáciu z odpaľovaného cesta so syrom a šunkou....

prazdny

Škoricové churros bez lepku s čokoládovou omáčkou

Koláče

V období fašiangov sa nám žiada upiecť si mäkkučké voňavé šišky. Slovenské šišky a fánky asi všetci poznáme. Čo tak ale pozrieť sa na to, ako si túto maškrtu pripravujú v iných krajinách?...

prazdny

Žĺtkové venčeky

Dezerty

Nadýchané, chrumkavé a megachutné venčeky.

prazdny

Bignole s krémom z bielej čokolády

Dezerty

Guľôčky z odpaľovaného cesta, vypražené v oleji a plnené krémom z bielej čokolády sú mojím obľúbeným receptom na Chanuku....

prazdny

Karamelové veterníky

Dezerty

Odpaľované cesto: Vodu, olej a soľ privedieme do varu. Prisypeme múku a miešame, kým...

prazdny

Churros s čokoládou

Koláče

Jemné prúžky vyprážaného cesta sa s obľubou pripravujú v oblasti Katalánska. Domáci ich namáčajú do lahodnej...

prazdny

Chrumkavé šišky z odpaľovaného cesta

Dezerty

K týmto výborným šiškám z odpaľovaného cesta sa výborne hodí citrónový krém s kyslou smotanou.

prazdny

Karamelový maxiveterník podľa kaviarne Bábovka

Dezerty

Vyskúšajte maxiverziu obľúbeného karamelového veterníka.

prazdny

Churros s čokoládovou penou

Dezerty

Vo vode roztopíme maslo, pridáme soľ a kryštálový cukor. Keď začne voda vrieť, pridáme...

prazdny

Paris-Brest, klenot medzi francúzskymi dezertami

Dezerty

Tento francúzsky dezert z odpaľovaného cesta vznikol v roku 1910 na počesť cyklistického závodu Paris-Brest. Je podobný našim venčekom či veterníkom, no je omnoho honosnejší a chutnejší....

prazdny

Lotus profiterolky

Dezerty

Receptov na odpaľované cesto je veľa, mne sa osvedčil tento.

prazdny

Éclairs so slaným karamelom

Dezerty

Pripravíme si základné odpaľované cesto, recept nájdete tu.

prazdny

Soesjes - snack z odpaľovaného cesta dochuteného syrom

Slané chuťovky

Tento malý snack milujú najmä Holanďania. Jedia ho k pivku, večer, keď sa stretávajú s priateľmi či s rodinou....

prazdny

Choux - francúzske veterníčky

Dezerty

Pripravíme si základné odpaľované cesto, recept nájdete tu. Plechy na pečenie vystelieme silikónovou podložkou alebo...

prazdny

Základný recept na odpaľované cesto

Dezerty

Premeňte svoju kuchyňu na pravú parížsku patisseriu a naučte sa s pripravovať dokonalé odpaľované cesto....

prazdny

Torta Karpatka - černoška

Torty

Cesto je odpaľované – kakaové. S čokoládovým krémom chutí fantasticky.