prazdny

Vanilkové mini veterníčky s marcipánom a višňovým džemom

Dezerty

Dokonalý dezert pre všetkých fanúšikov vianočných chutí, ku ktorým neodmysliteľne patrí aj vanilka a marcipán....

prazdny

Veterníky s citrónovou plnkou a citrónovou polevou

Dezerty

Vyhľadávaný zákusok v cukrárňach. Svieža chuť krému aj polevy.

prazdny

Odpaľované venčeky bez lepku

Dezerty

Odpaľované venčeky bez lepku sú zákuskom, ktorým všetkých ohúrite. A verte nám, že odpaľovaného cesta sa vôbec netreba báť....

prazdny

Orechové guľky s čučoriedkami bez lepku

Bezmäsité jedlá

Leto je tu a nám sa zažiadalo ovocných guliek - samozrejme bez lepku. Poznáme niekoľko overených receptov, a preto Vám dnes jeden z nich predstavujeme....

prazdny

Veterníky s jogurtovým krémom a malinami

Dezerty

Kombinácia jogurtu a malín, to je svieža verzia veterníkov z odpaľovaného cesta.

prazdny

Bezlepkové a bezmliečne éclairs s vanilkovým krémom

Dezerty

Francúzske éclairs so Zlatým krémom.

prazdny

Vyprážané tyčinky churros obalené v lieskových orieškoch

Dezerty

Tradične sa churros podávajú s čokoládovou omáčkou, do ktorej sa namáčajú. My sme vytvorili chrumkavé...

prazdny

Odpaľované cesto na venčeky

Dezerty

Do hrnca dáme vodu, Palmarin, olej a soľ a necháme zovrieť. Do tejto tekutiny...

prazdny

Likérové venčeky bez lepku

Dezerty

Kto by si rád nepochutnal na venčekoch - karamelových, vanilkových či čokoládových? Určite väčšina z nás....

prazdny

Venčeky z odpaľovaného cesta s tvarohovým krémom

Dezerty

Cesto: Do vody v hrnci pridajte maslo a nechajte ho na plameni rozpustiť. Pridajte múku a...

prazdny

Venčeky so žĺtkovým krémom

Dezerty

Odpaľované cesto budilo vo mne hrôzu a tak som nemal chuť sa doň pustiť, no včera som mal "poradkyňu" a došlo aj naň....

prazdny

Choux à la crème craquelin

Dezerty

Choux à la crème craquelin sú francúzskou obdobou našich tradičných veterníkov....

prazdny

Karamelové tyčinky a miniveterníky z odpaľovaného cesta

Dezerty

Výborne pohostenie pre milovníkov odpaľovaného cesta. Vyhľadávaný zákusok v cukrárňach, na svadbách a väčších...

prazdny

Windbeutel - bavorské veterníky so šľahačkou a s ovocím

Dezerty

Windbeutel (v preklade vrecko s vetrom) je obľúbený dezert v okolí bavorského Berchtesgadenu. Robí sa z odpaľovaného cesta a je podobný našim veterníkom....

prazdny

Jahodové venčeky

Dezerty

Venčeky z odpaľovaného cesta s jahodami.

prazdny

Bezlepkové španielske šišky churros

Dezerty

Šišiek nikdy nie je dosť. Tentokrát v podobe churros, španielskych chrumkavých šišiek v tvare prútov, pripravených z odpaľovaného cesta a tiež bez droždia....

prazdny

Základné odpaľované cesto na veterníky

Dezerty

Naučte sa pripraviť odpaľované cesto, z ktorého si môžete upiecť obľúbené veterníky, trendové profiterolky či...

prazdny

Slané šišky z odpaľovaného cesta

Slané chuťovky

Ak obľubujete vyprážané fašiangové šišky, vyskúšajte aj túto slanú variáciu z odpaľovaného cesta so syrom a šunkou....

prazdny

Škoricové churros bez lepku s čokoládovou omáčkou

Koláče

V období fašiangov sa nám žiada upiecť si mäkkučké voňavé šišky. Slovenské šišky a fánky asi všetci poznáme. Čo tak ale pozrieť sa na to, ako si túto maškrtu pripravujú v iných krajinách?...

prazdny

Žĺtkové venčeky

Dezerty

Nadýchané, chrumkavé a megachutné venčeky.

prazdny

Bignole s krémom z bielej čokolády

Dezerty

Guľôčky z odpaľovaného cesta, vypražené v oleji a plnené krémom z bielej čokolády sú mojím obľúbeným receptom na Chanuku....

prazdny

Karamelové veterníky

Dezerty

Odpaľované cesto: Vodu, olej a soľ privedieme do varu. Prisypeme múku a miešame, kým...

prazdny

Churros s čokoládou

Koláče

Jemné prúžky vyprážaného cesta sa s obľubou pripravujú v oblasti Katalánska. Domáci ich namáčajú do lahodnej...

prazdny

Chrumkavé šišky z odpaľovaného cesta

Dezerty

K týmto výborným šiškám z odpaľovaného cesta sa výborne hodí citrónový krém s kyslou smotanou.

prazdny

Karamelový maxiveterník podľa kaviarne Bábovka

Dezerty

Vyskúšajte maxiverziu obľúbeného karamelového veterníka.

prazdny

Churros s čokoládovou penou

Dezerty

Vo vode roztopíme maslo, pridáme soľ a kryštálový cukor. Keď začne voda vrieť, pridáme...

prazdny

Paris-Brest, klenot medzi francúzskymi dezertami

Dezerty

Tento francúzsky dezert z odpaľovaného cesta vznikol v roku 1910 na počesť cyklistického závodu Paris-Brest. Je podobný našim venčekom či veterníkom, no je omnoho honosnejší a chutnejší....

prazdny

Lotus profiterolky

Dezerty

Receptov na odpaľované cesto je veľa, mne sa osvedčil tento.

prazdny

Éclairs so slaným karamelom

Dezerty

Pripravíme si základné odpaľované cesto, recept nájdete tu.

prazdny

Soesjes - snack z odpaľovaného cesta dochuteného syrom

Slané chuťovky

Tento malý snack milujú najmä Holanďania. Jedia ho k pivku, večer, keď sa stretávajú s priateľmi či s rodinou....