![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Orechové guľky s čučoriedkami bez lepku
Leto je tu a nám sa zažiadalo ovocných guliek - samozrejme bez lepku. Poznáme niekoľko overených receptov, a preto Vám dnes jeden z nich predstavujeme....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Veterníky s jogurtovým krémom a malinami
Kombinácia jogurtu a malín, to je svieža verzia veterníkov z odpaľovaného cesta.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vyprážané tyčinky churros obalené v lieskových orieškoch
Tradične sa churros podávajú s čokoládovou omáčkou, do ktorej sa namáčajú. My sme vytvorili chrumkavé...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Odpaľované cesto na venčeky
Do hrnca dáme vodu, Palmarin, olej a soľ a necháme zovrieť. Do tejto tekutiny...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Likérové venčeky bez lepku
Kto by si rád nepochutnal na venčekoch - karamelových, vanilkových či čokoládových? Určite väčšina z nás....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Venčeky z odpaľovaného cesta s tvarohovým krémom
Cesto: Do vody v hrnci pridajte maslo a nechajte ho na plameni rozpustiť. Pridajte múku a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Venčeky so žĺtkovým krémom
Odpaľované cesto budilo vo mne hrôzu a tak som nemal chuť sa doň pustiť, no včera som mal "poradkyňu" a došlo aj naň....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Choux à la crème craquelin
Choux à la crème craquelin sú francúzskou obdobou našich tradičných veterníkov....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Karamelové tyčinky a miniveterníky z odpaľovaného cesta
Výborne pohostenie pre milovníkov odpaľovaného cesta. Vyhľadávaný zákusok v cukrárňach, na svadbách a väčších...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Windbeutel - bavorské veterníky so šľahačkou a s ovocím
Windbeutel (v preklade vrecko s vetrom) je obľúbený dezert v okolí bavorského Berchtesgadenu. Robí sa z odpaľovaného cesta a je podobný našim veterníkom....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bezlepkové španielske šišky churros
Šišiek nikdy nie je dosť. Tentokrát v podobe churros, španielskych chrumkavých šišiek v tvare prútov, pripravených z odpaľovaného cesta a tiež bez droždia....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Základné odpaľované cesto na veterníky
Naučte sa pripraviť odpaľované cesto, z ktorého si môžete upiecť obľúbené veterníky, trendové profiterolky či...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Slané šišky z odpaľovaného cesta
Ak obľubujete vyprážané fašiangové šišky, vyskúšajte aj túto slanú variáciu z odpaľovaného cesta so syrom a šunkou....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Škoricové churros bez lepku s čokoládovou omáčkou
V období fašiangov sa nám žiada upiecť si mäkkučké voňavé šišky. Slovenské šišky a fánky asi všetci poznáme. Čo tak ale pozrieť sa na to, ako si túto maškrtu pripravujú v iných krajinách?...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bignole s krémom z bielej čokolády
Guľôčky z odpaľovaného cesta, vypražené v oleji a plnené krémom z bielej čokolády sú mojím obľúbeným receptom na Chanuku....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Karamelové veterníky
Odpaľované cesto: Vodu, olej a soľ privedieme do varu. Prisypeme múku a miešame, kým...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Churros s čokoládou
Jemné prúžky vyprážaného cesta sa s obľubou pripravujú v oblasti Katalánska. Domáci ich namáčajú do lahodnej...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Chrumkavé šišky z odpaľovaného cesta
K týmto výborným šiškám z odpaľovaného cesta sa výborne hodí citrónový krém s kyslou smotanou.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Karamelový maxiveterník podľa kaviarne Bábovka
Vyskúšajte maxiverziu obľúbeného karamelového veterníka.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Churros s čokoládovou penou
Vo vode roztopíme maslo, pridáme soľ a kryštálový cukor. Keď začne voda vrieť, pridáme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Paris-Brest, klenot medzi francúzskymi dezertami
Tento francúzsky dezert z odpaľovaného cesta vznikol v roku 1910 na počesť cyklistického závodu Paris-Brest. Je podobný našim venčekom či veterníkom, no je omnoho honosnejší a chutnejší....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Soesjes - snack z odpaľovaného cesta dochuteného syrom
Tento malý snack milujú najmä Holanďania. Jedia ho k pivku, večer, keď sa stretávajú s priateľmi či s rodinou....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Choux - francúzske veterníčky
Pripravíme si základné odpaľované cesto, recept nájdete tu. Plechy na pečenie vystelieme silikónovou podložkou alebo...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Základný recept na odpaľované cesto
Premeňte svoju kuchyňu na pravú parížsku patisseriu a naučte sa s pripravovať dokonalé odpaľované cesto....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Torta Karpatka - černoška
Cesto je odpaľované – kakaové. S čokoládovým krémom chutí fantasticky.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vanilkovo-malinové venčeky
Taká letná veriza - chuťovo dokonalosť sama - vanilka a maliny k sebe náramne pasujú a maliny dodajú tomuto koláčiku sviežu letnú chuť....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Torta Karpatka
Pre milovníkov zákuskov z odpaľovaného cesta, teraz na spôsob torty. Odporúčam určite upiecť, nesklame...