Odpaľované venčeky
Odpaľované venčeky

Venčeky s ovocím

Erika Nogová
majiteľka siete cukrární Alžbetka so sídlom v Novej Bani, 15. apríla 2019
Venčeky s ovocím
Foto: Pravda - Ivan Majerský
8
porcií
50 minút
príprava
15 minút
na 250/200 °C

Suroviny

Cesto:
500 ml
250 g
250 g
8 ks
štipka
Krém:
250 ml
250 g
1 ks
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Vodu, Palmarin a soľ uvedieme do varu, pridáme múku, povaríme a odstavíme z ohňa. Postupne po jednom pridáme celé vajcia a cesto zakaždým dobre vyšľaháme. Na vymastený plech z cesta nastriekame kolieska.

  2. 2

    Rúru vyhrejeme na 250 °C, vložíme plech. Po piatich minútach stiahneme teplotu na 200 °C a pečieme ešte asi 10 minút. Po upečení vychladnuté kolieska prekrojíme.

  3. 3

    Krém: Smotanu vyšľaháme s vanilkovou dužinou a mascarpone. Rozkrojené kolieska naplníme krémom a ozdobíme ovocím.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia