Venčeky s ovocím
Erika Nogová
majiteľka siete cukrární Alžbetka so sídlom v Novej Bani, 15. apríla 2019
majiteľka siete cukrární Alžbetka so sídlom v Novej Bani, 15. apríla 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
8
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
15 minút
na 250/200 °C
na 250/200 °C
Postup
-
1
Vodu, Palmarin a soľ uvedieme do varu, pridáme múku, povaríme a odstavíme z ohňa. Postupne po jednom pridáme celé vajcia a cesto zakaždým dobre vyšľaháme. Na vymastený plech z cesta nastriekame kolieska.
- 2
Rúru vyhrejeme na 250 °C, vložíme plech. Po piatich minútach stiahneme teplotu na 200 °C a pečieme ešte asi 10 minút. Po upečení vychladnuté kolieska prekrojíme.
- 3
Krém: Smotanu vyšľaháme s vanilkovou dužinou a mascarpone. Rozkrojené kolieska naplníme krémom a ozdobíme ovocím.
Tiež venčeky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu