Slané veterníky
Slané veterníky

Veterníky s hráškovou penou fotorecept

Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 5. apríla 2019
Veterníky s hráškovou penou (fotorecept)
Foto: Pravda - Ivan Majerský
30 minút
príprava
20 minút
na 165 °C

Suroviny

100 ml
100 ml
40 g
40 ml
5 g
120 g
3 ks
200 g
100 ml
100 g čerstvý
40 g
40 g
40 g
100 g
40 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do kastróla vylejeme mlieko, vodu a olej. Pridáme maslo a soľ. Necháme zovrieť, odstavíme z ohňa, naraz vysypeme múku a dôkladne premiešame. Postavíme späť na oheň a miešame, kým sa cesto nezačne odpaľovať od dna. Do mierne vychladnutého cesta po jednom zapracujeme vajíčka.

  2. 2

    Hotové cesto preložíme do zdobiaceho vrecka. Na plech položíme silikónový papier a pomocou vrecka nastriekame na plech veterníky. Špičky stlačíme s navlhčeným prstom. Pečieme v rozohriatej rúre pri 165 °C 20 minút. Rúru počas pečenia neotvárame. Hotové a vychladnuté veterníky prekrojíme.

    Veterníky s hráškovou penou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V osolenej a okorenenej smotane uvaríme hrášok, pridáme kozí syr. Zmes rozmixujeme a prepasírujeme.

    Veterníky s hráškovou penou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Veterníky naplníme hráškovou zmesou a posypeme nasucho opraženými semienkami. Dozdobíme výhonkami a pokvapkáme olivovým olejom.

    Veterníky s hráškovou penou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: