Veterníky s hráškovou penou fotorecept
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 5. apríla 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
príprava
na 165 °C
Suroviny
100 ml |
|
100 ml |
|
40 g |
|
40 ml |
|
5 g |
|
120 g |
|
3 ks |
|
200 g |
|
100 ml |
|
|
|
100 g čerstvý |
|
40 g |
|
40 g |
|
40 g |
|
100 g |
|
40 ml |
|
Postup
-
1
Do kastróla vylejeme mlieko, vodu a olej. Pridáme maslo a soľ. Necháme zovrieť, odstavíme z ohňa, naraz vysypeme múku a dôkladne premiešame. Postavíme späť na oheň a miešame, kým sa cesto nezačne odpaľovať od dna. Do mierne vychladnutého cesta po jednom zapracujeme vajíčka.
- 2
Hotové cesto preložíme do zdobiaceho vrecka. Na plech položíme silikónový papier a pomocou vrecka nastriekame na plech veterníky. Špičky stlačíme s navlhčeným prstom. Pečieme v rozohriatej rúre pri 165 °C 20 minút. Rúru počas pečenia neotvárame. Hotové a vychladnuté veterníky prekrojíme.
- 3
V osolenej a okorenenej smotane uvaríme hrášok, pridáme kozí syr. Zmes rozmixujeme a prepasírujeme.
- 4
Veterníky naplníme hráškovou zmesou a posypeme nasucho opraženými semienkami. Dozdobíme výhonkami a pokvapkáme olivovým olejom.
- 2
Odvážná myšlenka.