Mangový cheesecake
Mangový cheesecake

Mangový cheesecake s profitelorkami

Michal Prokop
šéfcukrár a majiteľ Suncafé, Petržalka, 31. januára 2021
Mangový cheesecake s profitelorkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií

Suroviny

Profiterolky:
400 g
200 g
3 g
225 g
6 ks
Sušienkový korpus:
100 g
100 g
100 g
Krém do profiteroliek:
100 g (35  %)
150 g (alebo čokoládová)
Plnka do cheesecaku:
250 g (philadelpia, lučina alebo bánovecká nátierka)
250 g
200 g (35  %)
100 g
100 g
50 g




Postup

  1. 1

    Profiterolky: Vodu s olejom a so soľou privedieme vo väčšom hrnci do varu. Keď zovrie, stiahneme zo sporáka, prisypeme múku a poriadne premiešame. Miešame, kým sa časť vody neodparí, aj keď sa bude zdať, že hmota prihára. Cesto je hotové vtedy, keď sa oddeľuje od hrnca aj od varešky a má tvar gule či malého bochníka. Necháme vychladnúť a postupne ručne alebo kuchynským robotom primiešavame jedno vajíčko po druhom. Pripravené cesto preložíme do cukrárskeho vrecka a na plech vystlaný papierom na pečenie striekame malé kôpky.

  2. 2

    Rúru predhrejeme na 210 stupňov, vložíme plech a po 10 minútach teplotu znížime na 180 stupňov. Rúru počas pečenia nesmieme otvárať. Pečieme dozlatista.

  3. 3

    Krém do profiteroliek: Smotanu vyšľaháme a postupne do nej zašľaháme orieškovú alebo čokoládovú nátierku. Vychladnuté upečené profiterolky naplníme krémom.

  4. 4

    Sušienkový korpus: Sušienky podrvíme, zalejeme roztopenou čokoládou s maslom. Natlačíme do formy s priemerom 24 cm vystlanej papierom a dáme na chvíľu do chladničky.

  5. 5

    Plnka do cheesecaku: Suroviny na plnku vymiešame.

  6. 6

    Na sušienkový korpus nalejeme trochu plnky a začneme ukladať naplnené profiterolky od kraja ku stredu. Stred necháme voľný pre lepšie krájanie. Zalejeme zvyškom plnky, jemne poklepeme a dáme stuhnúť asi na polhodinu, prípadne aj dlhšie do mrazničky. Krájame horúcim nožom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia