Mangový cheesecake s profitelorkami
šéfcukrár a majiteľ Suncafé, Petržalka, 31. januára 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
Suroviny
Profiterolky: | |
400 g |
|
200 g |
|
3 g |
|
225 g |
|
6 ks |
|
Sušienkový korpus: | |
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
Krém do profiteroliek: | |
100 g (35 %) |
|
150 g (alebo čokoládová) |
|
Plnka do cheesecaku: | |
250 g (philadelpia, lučina alebo bánovecká nátierka) |
|
250 g |
|
200 g (35 %) |
|
100 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Profiterolky: Vodu s olejom a so soľou privedieme vo väčšom hrnci do varu. Keď zovrie, stiahneme zo sporáka, prisypeme múku a poriadne premiešame. Miešame, kým sa časť vody neodparí, aj keď sa bude zdať, že hmota prihára. Cesto je hotové vtedy, keď sa oddeľuje od hrnca aj od varešky a má tvar gule či malého bochníka. Necháme vychladnúť a postupne ručne alebo kuchynským robotom primiešavame jedno vajíčko po druhom. Pripravené cesto preložíme do cukrárskeho vrecka a na plech vystlaný papierom na pečenie striekame malé kôpky.
- 2
Rúru predhrejeme na 210 stupňov, vložíme plech a po 10 minútach teplotu znížime na 180 stupňov. Rúru počas pečenia nesmieme otvárať. Pečieme dozlatista.
- 3
Krém do profiteroliek: Smotanu vyšľaháme a postupne do nej zašľaháme orieškovú alebo čokoládovú nátierku. Vychladnuté upečené profiterolky naplníme krémom.
- 4
Sušienkový korpus: Sušienky podrvíme, zalejeme roztopenou čokoládou s maslom. Natlačíme do formy s priemerom 24 cm vystlanej papierom a dáme na chvíľu do chladničky.
- 5
Plnka do cheesecaku: Suroviny na plnku vymiešame.
- 6
Na sušienkový korpus nalejeme trochu plnky a začneme ukladať naplnené profiterolky od kraja ku stredu. Stred necháme voľný pre lepšie krájanie. Zalejeme zvyškom plnky, jemne poklepeme a dáme stuhnúť asi na polhodinu, prípadne aj dlhšie do mrazničky. Krájame horúcim nožom.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu