Kokosový zákusok
Kokosový zákusok

Odpaľované „eclairs“ s kokosovým krémom a ovocím

Anna Osvaldová
cukrárka hotela Astrum Laus **** v Leviciach, 29. júla 2019
Odpaľované „eclairs“ s kokosovým krémom a ovocím
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Svieže, ľahké, pestré a veselé. Pri letných dezertoch totiž dvojnásobne platí, že jeme aj očami... Stačí však jednoduchú maškrtu zasnúbiť s čerstvými višňami, malinami, melónom či ríbezľami, Zobraziť celý popisSvieže, ľahké, pestré a veselé. Pri letných dezertoch totiž dvojnásobne platí, že jeme aj očami... Stačí však jednoduchú maškrtu zasnúbiť s čerstvými višňami, malinami, melónom či ríbezľami, ktoré chutia najlepšie vo svojej prirodzenej sezóne. A kvôli ktorým máme my cukrári leto tak radi. Preto má čas dovoleniek pre nás aj iné, výsostne pracovné čaro.

50 minút
príprava
10-15 minút
na 210 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
100 g
130 g
4 ks
trocha
štipka
Plnka:
200 g
60 g
20 g
200 g
 (ríbezle, čučoriedky, černice, maliny...)




Postup

  1. 1

    Z vody, Palmarinu a hladkej múky s troškou cukru a so štipkou soli pripravíme v hrnci cesto tak, že necháme zovrieť vodu s Palmarinom, pridáme múku a varíme asi dve minúty, kým sa neutvorí masa, ktorá sa oddeľuje od hrnca, trvá to asi dve minúty. Do vychladnutej hmoty primiešavame po jednom 4 vajcia. Cukrárenským vreckom tvarujeme eclairs na vymastený plech. Pečieme 10–15 minút pri 210 °C.

  2. 2

    Plnka: Z rastlinného tuku, práškového a vanilkového cukru vyšľaháme penu, pridáme mascarpone a zľahka premiešame. Dochutíme kokosovou arómou a kokosom.

  3. 3

    Upečené vychladnuté eclairs pozdĺžne rozkrojíme a pomocou cukrárskeho vrecka naplníme kokosovým krémom. Dozdobíme ľubovoľným drobným ovocím. Vrch zákuskov môžeme dozdobiť práškovým cukrom, poliať čokoládou alebo ľubovoľnou polevou.

Diskusia k receptu

siuuu
Pekný recept, ale mám dojem, že som niekde čítala, že originál éclairs sa neprekrajujú, ale plnia sa zboku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia