Odpaľované „eclairs“ s kokosovým krémom a ovocím
cukrárka hotela Astrum Laus **** v Leviciach, 29. júla 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Svieže, ľahké, pestré a veselé. Pri letných dezertoch totiž dvojnásobne platí, že jeme aj očami... Stačí však jednoduchú maškrtu zasnúbiť s čerstvými višňami, malinami, melónom či ríbezľami, Zobraziť celý popisSvieže, ľahké, pestré a veselé. Pri letných dezertoch totiž dvojnásobne platí, že jeme aj očami... Stačí však jednoduchú maškrtu zasnúbiť s čerstvými višňami, malinami, melónom či ríbezľami, ktoré chutia najlepšie vo svojej prirodzenej sezóne. A kvôli ktorým máme my cukrári leto tak radi. Preto má čas dovoleniek pre nás aj iné, výsostne pracovné čaro.
príprava
na 210 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
100 g |
|
130 g |
|
4 ks |
|
trocha |
|
štipka |
|
Plnka: | |
200 g |
|
60 g |
|
20 g |
|
200 g |
|
|
|
|
|
(ríbezle, čučoriedky, černice, maliny...) |
|
Postup
-
1
Z vody, Palmarinu a hladkej múky s troškou cukru a so štipkou soli pripravíme v hrnci cesto tak, že necháme zovrieť vodu s Palmarinom, pridáme múku a varíme asi dve minúty, kým sa neutvorí masa, ktorá sa oddeľuje od hrnca, trvá to asi dve minúty. Do vychladnutej hmoty primiešavame po jednom 4 vajcia. Cukrárenským vreckom tvarujeme eclairs na vymastený plech. Pečieme 10–15 minút pri 210 °C.
- 2
Plnka: Z rastlinného tuku, práškového a vanilkového cukru vyšľaháme penu, pridáme mascarpone a zľahka premiešame. Dochutíme kokosovou arómou a kokosom.
- 3
Upečené vychladnuté eclairs pozdĺžne rozkrojíme a pomocou cukrárskeho vrecka naplníme kokosovým krémom. Dozdobíme ľubovoľným drobným ovocím. Vrch zákuskov môžeme dozdobiť práškovým cukrom, poliať čokoládou alebo ľubovoľnou polevou.
Tiež kokosový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu