Eclairs s bielym čokoládovým krémom a ružovou polevou
zástupca šéfkuchára v reštaurácii Brasserie La Marine v Bratislave, 25. decembra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
375 ml |
|
250 g |
|
1 g |
|
100 ml |
|
5 ks |
|
Čokoládový krém: | |
300 g |
|
100 g |
|
400 g |
|
3 ks |
|
Ružová čokoládová poleva: | |
150 g |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Do hrnca dáme vodu, olej a soľ a privedieme do varu. Pridáme múku a miešame, kým masa nezhustne a nevytvorí guľu, ktorá sa neprilepuje k hrncu. Na strednom plameni miešame ešte ďalších 5 minút. Necháme vychladnúť a postupne po jednom zašľaháme vajíčka. Vymiešané cesto dáme do cukrárenského vrecka a striekame na vymastený plech pásiky 2 cm od seba. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňoch 25 minút.
- 2
Čokoládový krém: Smotanu vyšľaháme dotuha a dáme do chladničky. V miske roztopíme vo vodnom kúpeli čokoládu a maslo. Žĺtky vyšľaháme dopenista, primiešame čokoládu s maslom. Keď zmes úplne vychladne, primiešame šľahačku a krém dáme do chladničky.
- 3
Ružová čokoládová poleva: Vo vodnom kúpeli roztopíme Ruby čokoládu s maslom.
- 4
Vychladnuté upečené eclairs opatrne priečne prerežeme na dve polovice, naplníme čokoládovým krémom, spojíme a polejeme ružovou čokoládovou polevou.
Tiež Čokoládový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu