Bezlepkové arašidové venčeky
Bezlepkové arašidové venčeky

Odpaľované arašidové venčeky bez lepku

novalim - fotkanovalim, 20. novembra 2018. Komerčný recept.
Odpaľované arašidové venčeky bez lepku
Foto: novalim

Odpaľované cesto bez lepku je možno jednoduchšie, ako by ste si mysleli. Vyskúšajte si napiecť tieto bezlepkové venčeky. Namiesto klasickej vanilkovej plnky ich naplňte arašidovým krémom a nebudete ich vedieť prestať jesť.

40 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Na cesto:
125 g (alebo rastlinný tuk)
250 ml (alebo voda)
0,5 ČL
30 g
100 g
4 ks
1 ČL (alebo guarová)
Na plnku:
150 ml
100 ml
150 g (ak nemáte, použite rovnaké množstvo arašidov, ktoré rozmixujete do kaše s lyžicou oleja)
50 g (posekané)
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme plnku, pretože musí chvíľu chladnúť a odpočívať v chladničke. Na plnku privedieme smotanu do bodu varu, stiahneme ju z ohňa a zalejeme ňou bielu čokoládu. Miešame až do rozpustenia čokolády. Potom do zmesi pridáme arašidové maslo a opäť rozmiešame do rozpustenia. Necháme úplne vychladnúť (ideálne v chladničke aspoň na 2-3 hodiny).

  2. 2

    Na cesto v hrnci roztopíme maslo v mlieku alebo vode (prípadne v zmesi mlieka a vody). Pridáme soľ a pomiešame.

  3. 3

    Prisypeme preosiatu zmes ryžovej múky Novalim, zemiakového škrobu a xantánovej alebo guarovej gumy a varechou veľmi rýchlo miešame, až sa nám sformuje lepkavá guľa cesta. Vtedy odstavíme hrniec zo zdroja tepla. Necháme vychladnúť.

  4. 4

    Cesto si preložíme do misky a po jednom zašľahaváme varechou vajcia, až kým nie sú rovnomerne vmiešané a masa cesta je pekne lesklá. Cesto zostane polotekuté, keď ho nastriekate pomocou vrecúška, malo by si držať tvar.

  5. 5

    Hotové cesto nastriekame na plech vystlaný papierom na pečenie do tvaru krúžkov alebo venčekov. Tie posypeme nasekanými arašidmi.

  6. 6

    Pečieme najprv 10 minút pri 180 stupňoch, potom pootvoríme dvere rúry a strčíme do nich varechu a pri pootvorenej rúre pečieme ešte ďalších 25 minút.

  7. 7

    Hotové koláčiky necháme vychladnúť.

  8. 8

    Medzitým vyberieme plnku z chladničky, vymiešame ju mixérom do krémovej konzistencie. Vychladnuté kolieska alebo venčeky rozrežeme pozdĺžne a zdobiacim vreckom ich naplníme.

  9. 9

    Posypeme práškovým cukrom a podávame.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: