Zákusok z odpaľovaného cesta
Zákusok z odpaľovaného cesta

Labute s pudingovou plnkou

Juraj Baják
šéfkuchár siete Pizza Mizza, 4. júla 2017
Labute s pudingovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
100 minút
príprava

Suroviny

200 g
4 ks
120 g
1/4 KL
200 ml
Plnka:
400 ml
 podľa chuti
300 ml
1 bal




Postup

  1. 1

    Do hrnca nalejeme vodu, pridáme maslo a soľ. Privedieme do bodu varu, pridáme hladkú múku a dôkladne miešame. Miešame, až kým sa hmota pekne neoddeľuje od stien hrnca. Necháme vychladnúť. Keď má cesto izbovú teplotu, pridávame postupne jedno vajíčko za druhým a vždy vymiešame.

  2. 2

    Vymiešané cesto dáme do cukrárskeho vrecka, pomocou ktorého tvarujeme menšie „esíčka“. Tie striekame na papierom vyložený plech. Rúru predhrejeme na 200 °C. Plech s „esíčkami“ vložíme do rúry. Prvých 15 – 20 minút rúru neotvárame. Po uplynutí 7 minút znížime teplotu na 180 °C a ďalej dopekáme. Po uplynutí 15 – 20 minút rúru vypneme a necháme mierne pootvorené dvierka, aby sa odpaľované cesto mierne vysušilo a až potom plech vyberieme.

  3. 3

    „Esíčka“ a telo labute pečieme osobitne, pretože telo sa pečie dlhšie – asi 25 – 30 minút. Pri pečení tela labute postupujeme rovnako ako pri „esíčkach“, len s rozdielom doby pečenia. Pripravíme krém. Z mlieka a pudingového prášku uvaríme vanilkový puding a necháme ho poriadne vychladnúť. Potom do vychladnutého pudingu pridáme šľahačku vyšľahanú s práškovým cukrom a lyžicou premiešame. Hmoty môžeme spojiť alebo dávať po vrstvách do odpaľovaného cesta.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia