Labute s pudingovou plnkou
šéfkuchár siete Pizza Mizza, 4. júla 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
Postup
-
1
Do hrnca nalejeme vodu, pridáme maslo a soľ. Privedieme do bodu varu, pridáme hladkú múku a dôkladne miešame. Miešame, až kým sa hmota pekne neoddeľuje od stien hrnca. Necháme vychladnúť. Keď má cesto izbovú teplotu, pridávame postupne jedno vajíčko za druhým a vždy vymiešame.
- 2
Vymiešané cesto dáme do cukrárskeho vrecka, pomocou ktorého tvarujeme menšie „esíčka“. Tie striekame na papierom vyložený plech. Rúru predhrejeme na 200 °C. Plech s „esíčkami“ vložíme do rúry. Prvých 15 – 20 minút rúru neotvárame. Po uplynutí 7 minút znížime teplotu na 180 °C a ďalej dopekáme. Po uplynutí 15 – 20 minút rúru vypneme a necháme mierne pootvorené dvierka, aby sa odpaľované cesto mierne vysušilo a až potom plech vyberieme.
- 3
„Esíčka“ a telo labute pečieme osobitne, pretože telo sa pečie dlhšie – asi 25 – 30 minút. Pri pečení tela labute postupujeme rovnako ako pri „esíčkach“, len s rozdielom doby pečenia. Pripravíme krém. Z mlieka a pudingového prášku uvaríme vanilkový puding a necháme ho poriadne vychladnúť. Potom do vychladnutého pudingu pridáme šľahačku vyšľahanú s práškovým cukrom a lyžicou premiešame. Hmoty môžeme spojiť alebo dávať po vrstvách do odpaľovaného cesta.
Tiež cesta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujeme za upozornenie, text receptu sme upravili.