Konečne som sa odhodlala na bezmliečne venčeky. Samozrejme, že chuť je troška inakšia ako originál, ale každý s alergiou na mlieko (a aj Zobraziť celý popisKonečne som sa odhodlala na bezmliečne venčeky. Samozrejme, že chuť je troška inakšia ako originál, ale každý s alergiou na mlieko (a aj bežnej) ich ocení. Vyskúšajte.
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 90 g |
|
| 4 ks |
|
|
|
|
| 250 ml |
|
| 140 g |
|
| Krém: | |
| 500 ml |
|
| 2 bal. |
|
| 2/3 bal. |
|
| (alebo vanilková esencia) |
|
| 150 g |
|
| 4 PL (alebo rumová esencia) |
|
Postup
-
1
Do hrnca dáme vodu, pridáme margarín so soľou a varíme na miernom ohni pokiaľ sa tuk nerozpustí. Potom pridáme múku a vareškou cesto miešame - odpaľujeme. Keď je cesto hotové, stiahnem z ohňa a nechám vychladnúť. Keď cesto vychladne postupne doň po jednom zašľahám vajcia.
- 2
Cesto preložím do cukrárskeho vrecka a na plech vyložený papierom na pečenie tvarujem venčeky. Pred tým ako ich dám do vyhriatej rúry, pokvapkám ich vodou a potom pečiem vo vyhriatej rúre na 200 °C okolo 20 minút. Rúru počas pečenia neotváram! Upečené venčeky nechám vychladnúť.
- 3
Krém: Z mlieka, cukru, dužiny vyškriabanej z vanilkového struku a Zlatého klasu uvarím puding a nechám vychladnúť. Potom do pudingu zašľahám margarín s rumom.
- 4
Vychladnuté venčeky rozkrojím na polovice a naplním krémom. A hotové venčeky kradneme z tácky :) Dobrú chuť.
Tiež venčeky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Dakujem krasne. Alergiu mam uz vyse 2 roky a zaciatky boly dost krute az pokial som si neskombinovala ingrediencie aby vyhovovaly vsetkym.