Vanilkový zákusok
Vanilkový zákusok

Guľky z odpaľovaného cesta fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 4. septembra 2021
Guľky z odpaľovaného cesta (fotorecept)
Foto: olinecka

Zákusok vyhľadávaný v cukrárňach alebo na svadbách. Pre náročných a tých, ktorí majú radi zákusky z odpaľovaného cesta.

24 ks
porcií
50 minút
príprava
200-180 minút
na 15-20 °C

Suroviny

Cesto:
150 ml
150 ml
1-2 ČL
2 štipky
180 g
120 g
4 ks väčšie
Plnka:
250 g
250 ml (40 %)
1 bal.
1 PL
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto.

    Guľky z odpaľovaného cesta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mlieko, vodu, soľ, cukor a maslo pokrájané na kúsky dáme do hrnca variť. Po zovretí vmiešame hladkú múku, plameň stiahneme a miešaním odpaľujeme cesto pokiaľ sa neodlepuje od hrnca. Cesto preložíme do mixéra šľaháme lopatkovým nadstavcom do mierneho vychladnutia.

    Guľky z odpaľovaného cesta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do cesta vmiešame postupne po jednom vajíčka. Cesto dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.

    Guľky z odpaľovaného cesta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plech poriadne vymastíme maslom a z cesta striekame kopčeky (guľky). Rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 15 minút. Potom teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme ďalších 20 minút pri po otvorených dvierkach rúry.

    Guľky z odpaľovaného cesta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečieme do zlatista. Pripravíme suroviny na plnku.

    Guľky z odpaľovaného cesta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Smotanu s vanilínovým cukrom vyšľaháme do polotuha, pridáme mascarpone, 1 PL vanilkovej pasty a došľaháme do tuha. Pripravíme si cukrárske vrecko zo zrezanou špičkou, vrecko naplníme krémom, ktorým naplníme vychladnuté upečené guľky.

    Guľky z odpaľovaného cesta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Naplnené guľky dáme do chladničky stuhnúť, pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.

    Guľky z odpaľovaného cesta (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

haji
Moc pěkný receptík, hluboká poklona tvé šikovnosti, milá @olinecka !! S radostí bych ochutnala, velmi přitažlivá dobrota hmm Díky za sdílení, sama práce kolem receptu je dílo, natož ještě vše nafotit, zapsat a vložit. Jsi nesmírně šikovná! Krásné pozdravení k vám!
farbuska
Milujem zákusky z odpaľovaného cesta, ale nemám na ne ani trpezlivosť, ani fortieľ. Obdivujem tie/tých, ktorí oboje majú. Tvoje guľky sú lákavé, s úctou obdivujem tvoju šikovnosť.
sobon
Hmm tie musia byt chutne sladucke, ja to neviem robit, mne to odpalovane cesto vzdy prihori.. a vysusi sa a potom som z toho na nervy😂😂
haji
Moc pěkný receptík, hluboká poklona tvé šikovnosti, milá @olinecka !! S radostí bych ochutnala, velmi přitažlivá dobrota hmm Díky za sdílení, sama práce kolem receptu je dílo, natož ještě vše nafotit, zapsat a vložit. Jsi nesmírně šikovná! Krásné pozdravení k vám!
farbuska
Milujem zákusky z odpaľovaného cesta, ale nemám na ne ani trpezlivosť, ani fortieľ. Obdivujem tie/tých, ktorí oboje majú. Tvoje guľky sú lákavé, s úctou obdivujem tvoju šikovnosť.
sobon
Hmm tie musia byt chutne sladucke, ja to neviem robit, mne to odpalovane cesto vzdy prihori.. a vysusi sa a potom som z toho na nervy😂😂

Zaujímavé video z archívu TV Varecha