Guľky z odpaľovaného cesta fotorecept
Foto: olinecka
Zákusok vyhľadávaný v cukrárňach alebo na svadbách. Pre náročných a tých, ktorí majú radi zákusky z odpaľovaného cesta.
porcií
príprava
na 15-20 °C
Suroviny
Cesto: | |
150 ml |
|
150 ml |
|
1-2 ČL |
|
2 štipky |
|
180 g |
|
120 g |
|
4 ks väčšie |
|
Plnka: | |
250 g |
|
250 ml (40 %) |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Mlieko, vodu, soľ, cukor a maslo pokrájané na kúsky dáme do hrnca variť. Po zovretí vmiešame hladkú múku, plameň stiahneme a miešaním odpaľujeme cesto pokiaľ sa neodlepuje od hrnca. Cesto preložíme do mixéra šľaháme lopatkovým nadstavcom do mierneho vychladnutia.
-
3
Do cesta vmiešame postupne po jednom vajíčka. Cesto dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.
-
4
Plech poriadne vymastíme maslom a z cesta striekame kopčeky (guľky). Rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 15 minút. Potom teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme ďalších 20 minút pri po otvorených dvierkach rúry.
-
5
Upečieme do zlatista. Pripravíme suroviny na plnku.
-
6
Smotanu s vanilínovým cukrom vyšľaháme do polotuha, pridáme mascarpone, 1 PL vanilkovej pasty a došľaháme do tuha. Pripravíme si cukrárske vrecko zo zrezanou špičkou, vrecko naplníme krémom, ktorým naplníme vychladnuté upečené guľky.
-
7
Naplnené guľky dáme do chladničky stuhnúť, pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Dakujeeeeem za krásny komentik milá @haji ,pozdravujem.
Ďakujem som rada že sa recept páči prajem pekný zvyšok dňa.
Keď urobíš podľa toho postupu nič nepokazíš, len trocha času a chuť.
Prečo sa ospravedlňuješ??? Veď si pridala pekný komentár, pozdravujem.
Už len vyskúšať túto dobrotu.
Dakujeeeeem za krásny komentik milá @haji ,pozdravujem.
Ďakujem som rada že sa recept páči prajem pekný zvyšok dňa.
Keď urobíš podľa toho postupu nič nepokazíš, len trocha času a chuť.
Prečo sa ospravedlňuješ??? Veď si pridala pekný komentár, pozdravujem.
Už len vyskúšať túto dobrotu.