Churros s čokoládovou penou

navardaco - fotkanavardaco, 14. septembra 2022
Churros s čokoládovou penou
Foto: navardaco
5
porcií
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 ml
115 g
100 g
2 ks
2 PL
Čokoládová pena:
 roztopená

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vo vode roztopíme maslo, pridáme soľ a kryštálový cukor. Keď začne voda vrieť, pridáme múku a odpaľujeme cesto rovnako ako na veterníky.

  2. 2

    Po 2 minútach odpaľovania cesto preložíme do kuchynského robota, necháme mierne ochladnúť a pridáme po jednom vajíčka za stáleho šľahania.

  3. 3

    Pripravené cesto vložíme do cukrárskeho vrecka a pomocou špičky M1 tvoríme cca 9 cm dlhé churros, ktoré vytláčame rovno z vrecka do oleja.

  4. 4

    Vyprážame maximálne 2 minúty, potom vyberieme a upečené vyváľame v škoricovom cukre. Podávame s čokoládovou penou :)

Diskusia k receptu

kucharka
Krásne sa ti podarili. Ukážkovo.
U nás sa churros zapíjajú ( teda sa namáčajú ) do horúcej čokolády.
Veľa Španielov si ich dávajú v zime na raňajky. Všade sú malé obchodíky, kde predávajú iba churros s čokoládou. Alebo pojazdné karavany. A cez víkend v zime sú tam dlhé rady.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha