Churros s čokoládovou penou
Foto: navardaco
5
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vo vode roztopíme maslo, pridáme soľ a kryštálový cukor. Keď začne voda vrieť, pridáme múku a odpaľujeme cesto rovnako ako na veterníky.
- 2
Po 2 minútach odpaľovania cesto preložíme do kuchynského robota, necháme mierne ochladnúť a pridáme po jednom vajíčka za stáleho šľahania.
- 3
Pripravené cesto vložíme do cukrárskeho vrecka a pomocou špičky M1 tvoríme cca 9 cm dlhé churros, ktoré vytláčame rovno z vrecka do oleja.
- 4
Vyprážame maximálne 2 minúty, potom vyberieme a upečené vyváľame v škoricovom cukre. Podávame s čokoládovou penou :)
Tiež churros:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
U nás sa churros zapíjajú ( teda sa namáčajú ) do horúcej čokolády.
Veľa Španielov si ich dávajú v zime na raňajky. Všade sú malé obchodíky, kde predávajú iba churros s čokoládou. Alebo pojazdné karavany. A cez víkend v zime sú tam dlhé rady.