Veterníky
Veterníky

Veterníčky fotorecept

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 4. decembra 2017

Tak som teda odpálila. Veterníčky z odpaľovaného cesta a k tomu kávička spríjemnia nedeľné popoludnie.

30
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

Cesto:
2 dcl
70 g
160 g
4 ks
štipka
1. krém:
0,5 l
2 balíčky
100 g
1 balíček
1 ks
125 g
3 PL
2. plnka:
5 PL
500 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prvé plnka číslo 2: Deň vopred si upálime v suchej rajničke 5 PL cukru na karamel. Vlejeme 250ml šľahačky a karamel pri stálom miešaní rozpustíme v šľahačke. Schladíme a odložíme do chladničky do druhého dňa.

    Veterníčky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Odpaľované cesto: Olej si v pohári odvážime vlejeme do hrnca pridáme vodu štipku soli a privedieme do varu. Keď vrie, vsypeme múku a dobre miešame vareškou, až sa nám všetko spoji a dobre zavarí. Odstavíme a necháme vychladiť.

    Veterníčky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do vyhladeného cesta všľaháme vajíčka. Dobre vyšľaháme, cesto má byť husté.

    Veterníčky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kým nastriekame veterníčky, zapnem rúru na 220 stupňov. Cesto pomocou cukrárenského vrecka nastriekame na suchý plech v tvare veterníčkov. Keď sú na plechu, dobre pokropím studenou vodou. Nikdy som nemerala koľko, ale odhadom asi 1,5 dcl vody. Vložím do rúry a stiahnem teplotu pečenia na 200 stupňov. Po 12 minutách stiahnem teplotu na 170 stupňov a dopečiem. Počas pečenia neotváram rúru. Keď sú dobre upečené, mali by samé odskočiť od plechu. Preto radšej použiť novší plech, nie starý, prepálený.

    Veterníčky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plnka 1: Z mlieka, Zlatého klasu, žĺtka a cukru uvaríme hustý puding. Vrch pudingu posypeme vanilínovým cukrom a necháme vychladiť. Do ešte trošku teplého pudingu všľáhme maslo a rum.

    Veterníčky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Plnka 2: 250 ml šľahačky vyšľahne pridáme deň vopred pripravenú karamelovú šľahačku a došľaháme na tuhý krém. Robím to takto a vždy sa vydarí.

    Veterníčky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Veterníčky rozkrojíme a naplníme plnkami.Najskôr prvá, potom druhá. Vyšlo mi 30 malých veterníčkov.

    Veterníčky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vrch veterníčkov môžeme posypať cukrom. Ja som jemne poliala fondánovou polevou. Dobrú chuť ♥.

    Veterníčky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podľa tohoto receptu robím aj venčeky, len už nedám šľahačkovú plnku.

    Veterníčky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: