Škoricové stružliny
Matej a Mirka Birošíkovci
šéfkuchár a cukrárka Grand Hotela Bachledka v Bachledovej doline, 7. decembra 2020
šéfkuchár a cukrárka Grand Hotela Bachledka v Bachledovej doline, 7. decembra 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
150 ml |
|
250 g |
|
125 g |
|
štipka |
|
4 ks |
|
400 ml na vyprážanie |
|
150 g |
|
50 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Do horúcej vody pridáme maslo a štipku soli a privedieme do varu. Prisypeme múku a dôkladne miešame, kým sa suroviny nespoja do hladkej masy a nezačnú sa odliepať od okraja hrnca. Do vychladnutej masy pridávame po jednom vajíčka a zakaždým dobre zamiešame.
- 2
Cesto preložíme do vrecúška na zdobenie a vytláčame pásiky – stružliny rôznych tvarov, ktoré vyprážame dozlatista v rozohriatom oleji. Ukladáme na papierový obrúsok, aby sme odstránili nadbytočný olej.
- 3
V miske zmiešame cukor s mletou škoricou. Stružliny ihneď po vypražení obalíme v škoricovom cukre.
Tiež Škoricové pečivo:
Ďalšie recepty:
- 2
taky myslim, i kdyz churros...