Škoricové stružliny
Matej a Mirka Birošíkovci
šéfkuchár a cukrárka Grand Hotela Bachledka v Bachledovej doline, 7. decembra 2020
šéfkuchár a cukrárka Grand Hotela Bachledka v Bachledovej doline, 7. decembra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Do horúcej vody pridáme maslo a štipku soli a privedieme do varu. Prisypeme múku a dôkladne miešame, kým sa suroviny nespoja do hladkej masy a nezačnú sa odliepať od okraja hrnca. Do vychladnutej masy pridávame po jednom vajíčka a zakaždým dobre zamiešame.
- 2
Cesto preložíme do vrecúška na zdobenie a vytláčame pásiky – stružliny rôznych tvarov, ktoré vyprážame dozlatista v rozohriatom oleji. Ukladáme na papierový obrúsok, aby sme odstránili nadbytočný olej.
- 3
V miske zmiešame cukor s mletou škoricou. Stružliny ihneď po vypražení obalíme v škoricovom cukre.
Tiež Škoricové pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
taky myslim, i kdyz churros...