Škoricové pečivo
Škoricové pečivo

Škoricové stružliny

Matej a Mirka Birošíkovci
šéfkuchár a cukrárka Grand Hotela Bachledka v Bachledovej doline, 7. decembra 2020
Škoricové stružliny
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
45 minút
príprava

Suroviny

150 ml
250 g
125 g
štipka
4 ks
400 ml na vyprážanie
150 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do horúcej vody pridáme maslo a štipku soli a privedieme do varu. Prisypeme múku a dôkladne miešame, kým sa suroviny nespoja do hladkej masy a nezačnú sa odliepať od okraja hrnca. Do vychladnutej masy pridávame po jednom vajíčka a zakaždým dobre zamiešame.

  2. 2

    Cesto preložíme do vrecúška na zdobenie a vytláčame pásiky – stružliny rôznych tvarov, ktoré vyprážame dozlatista v rozohriatom oleji. Ukladáme na papierový obrúsok, aby sme odstránili nadbytočný olej.

  3. 3

    V miske zmiešame cukor s mletou škoricou. Stružliny ihneď po vypražení obalíme v škoricovom cukre.

Diskusia k receptu