Churros s čokoládou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 4. novembra 2022
Churros s čokoládou
Foto: Kulinární studio MAFRA

Jemné prúžky vyprážaného cesta sa s obľubou pripravujú v oblasti Katalánska. Domáci ich namáčajú do lahodnej čokolády a spolu s nimi si naplno vychutnávajú chvíle Zobraziť celý popisJemné prúžky vyprážaného cesta sa s obľubou pripravujú v oblasti Katalánska. Domáci ich namáčajú do lahodnej čokolády a spolu s nimi si naplno vychutnávajú chvíle oddychu.

6
porcií
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 ml
60 g
 štipka
250 g
1/2 ČL
 na vyprážanie
1 bal.
Na čokoládovú omáčku:
350 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Múku dôkladne preosejeme. Do hrnca nalejeme vodu, nakrájané maslo a soľ, privedieme do varu. Teplotu znížime, vsypeme múku a za stáleho miešania varíme, až kým vznikne husté cesto, ktoré sa bude odlepovať od dna. Zložíme z ohňa. Pridáme vanilkový extrakt a metličkou šľaháme, cesto musí trochu vychladnúť a byť lesklé a hladké.

  2. 2

    Cesto preložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Pripravíme si nožničky na odstrihovanie cesta.

  3. 3

    V hlbokej panvici rozpálime vyššiu vrstvu oleja a cukrárskym vreckom doň striekame asi 7–10 cm dlhé prúžky, ktoré odstrihávame nožničkami. Z oboch strán ich opražíme dozlatista. Necháme ich odkvapkať na papierovej utierke.

  4. 4

    Na omáčku vo vodnom kúpeli rozpustíme na kúsky polámanú čokoládu a postupne do nej primiešame teplú smotanu. Omáčku servírujeme s horúcimi churros posypanými škoricovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia