Churros s čokoládou
mesačník Varecha, 4. novembra 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
Jemné prúžky vyprážaného cesta sa s obľubou pripravujú v oblasti Katalánska. Domáci ich namáčajú do lahodnej čokolády a spolu s nimi si naplno vychutnávajú chvíle Zobraziť celý popisJemné prúžky vyprážaného cesta sa s obľubou pripravujú v oblasti Katalánska. Domáci ich namáčajú do lahodnej čokolády a spolu s nimi si naplno vychutnávajú chvíle oddychu.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Múku dôkladne preosejeme. Do hrnca nalejeme vodu, nakrájané maslo a soľ, privedieme do varu. Teplotu znížime, vsypeme múku a za stáleho miešania varíme, až kým vznikne husté cesto, ktoré sa bude odlepovať od dna. Zložíme z ohňa. Pridáme vanilkový extrakt a metličkou šľaháme, cesto musí trochu vychladnúť a byť lesklé a hladké.
- 2
Cesto preložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Pripravíme si nožničky na odstrihovanie cesta.
- 3
V hlbokej panvici rozpálime vyššiu vrstvu oleja a cukrárskym vreckom doň striekame asi 7–10 cm dlhé prúžky, ktoré odstrihávame nožničkami. Z oboch strán ich opražíme dozlatista. Necháme ich odkvapkať na papierovej utierke.
- 4
Na omáčku vo vodnom kúpeli rozpustíme na kúsky polámanú čokoládu a postupne do nej primiešame teplú smotanu. Omáčku servírujeme s horúcimi churros posypanými škoricovým cukrom.
Tiež churros:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu