
Kližka na čiernom pive so zeleninou
V akcii bola ponuka hovädzej kližky a neodolala som, lebo to je moje obľúbené mäso...

Mantı yemeği / Mantı jeméji
Velmi chutné jedlo s Mantı-tureckými mäsovými pirôžkami :-)

Dusené hovädzie fašírky na zelenine
Jednohrncové, jednoduché jedlo. Podobné recepty tu nepochybne sú, ale myslím, že nie taký,...

Sviečkovica s batátmi, hráškom a omáčkou
Až tri štvrtiny svadobných hostín sa krútia okolo tradičných jedál. To však neznamená, že majú tú istú...

Burger: Americký verzus marocký
Tak dnes som nám urobila veľmi chutné burgre. Musím sa sama priznať, že sa neviem...

Špenátový hovädzí perkelt z rúry
Výborné ľahké jedlo, ktoré si pripravíte bezprácne v rúre :-) K tomu si zvolíte už len...

Pappardelle s tekvicou a mäsovými guľkami na víne
Mleté mäso, vajce, soľ, majorán, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a na...

Thajské stir-fry s bazalkou (Pad kra prao)
Pad kra prao je jedno z najpopulárnejších thajských jedál. Jeho názov znamená „pražené mäso s bazalkou“ a je to jednoduchý a chutný recept, ktorý si pripravíte do pol hodiny....

Teplý šalát s hovädzím mäsom podľa Andrey Zimányiovej
Tento skvelý recept určite ocenia hlavne tí, ktorí chcú byť fit.

Hovädzina s glazovanou mrkvou
Hovädziu nožinu očistíme od blán, nasolíme, okoreníme a polejeme olejom. Koreniny poriadne vmasírujeme a mäso na...

Viedenský tafelspitz s pažítkovým dresingom
Rakúsko–uhorskú špecialitu tafelspitz preslávil cisár František Jozef I. , bolo to jeho najobľúbenejšie jedlo. Na...

Klasický cheeseburger
Máme za sebou prvé teplé dni a aj keď sa striedajú s chladnejšími, blíži sa čas...

Hovädzie rebrá s ostrou kimči zeleninou
Fermentovanú kimči zeleninu musíme pripraviť niekoľko dní vopred. Pekinskú kapustu umyjeme a nakrájame asi na 5 cm kúsky, ...

Novoročný hovädzí plátok na karameli a šampanskom
Náš novoročný hovädzí plátok. Už som raz vyskúšala prípravu mäsa na šampanskom a mal veľký úspech....

Hovädzia podbrušina pečená so zeleninou
Slabina, podbrušina, sukňa, tzv. „tunajší našinci” flank skirt, to sú pomenovania pre druh hovädzieho mäsa....

Ryžové lasagne
Ryžové lasagne sú lahodné a výdatné jedlo, ktoré spája chute lasagní s textúrou ryže.

Najľahší guláš
Uvariť chutný guláš nie je až taká veda. Toto je najjednoduchší spôsob prípravy gulášovej polievky....

Hovädzia roštenka „surf and turf“ s batatovými hranolčekmi
Steaková latina sa začína už pri výbere plemena, veď každý „rodokmeň rezňa" má svoje osobitosti. Zvieratá majú...

Hovädzie s paradajkovou omáčkou a brusnicami
Túto omáčku máme moc radi. Je to veľmi jednoduché.

Zapekaný guláš
Čikóšom, pastierom, ktorí niekedy pásli stáda po panónskej puste môžeme poďakovať za guláš – “gulyás-hús”...

Hovädzie líčka s karfiolovo-špenátovým koláčom
Najskôr očistíme a umyjeme hovädzie líčka, zbavíme ich blán, opražíme nahrubo nakrájanú cibuľu s novým korením,...

Hovädzí krk so špenátom a na kukuričnej kaši
Na hovädzí krk spravíme najprv marinádu. V miske zmiešame tymian, rozmarín, soľ, korenie,...

Loptičková polievka
Tentokrát nám Jozef Mak a Naďa Lazarová pripravili výdatnú zeleninovú polievku s mäsovými guľkami, ktorá zahreje,...

Hovädzie rebro v slivkovej omáčke
V širokom kastróle na rozpálenom oleji pražíme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, pridáme nakrájanú cibuľu, ...

Klasický burger
Pripravujete grilovačku pre svojich kamarátov a chcete im ugrilovať niečo iné ako len špekačky a klobásy? Vyskúšajte...