prazdny

Plnený baklažán (Karniyarık)

Hovädzie mäso

Výborné, veľmi jednoduché turecké jednopekáčové jedlo....

prazdny

Najľahší guláš

Hovädzie mäso

Uvariť chutný guláš nie je až taká veda. Toto je najjednoduchší spôsob prípravy gulášovej polievky....

prazdny

Hovädzie z pivnej marinády

Hovädzie mäso

Doma v našich kuchyniach sa často používal tmavý 16 ° Zlatý bažant z Hurbanovského pivovaru....

prazdny

Hovädzia roštenka „surf and turf“ s batatovými hranolčekmi

Hovädzie mäso

Steaková latina sa začína už pri výbere plemena, veď každý „rodokmeň rezňa" má svoje osobitosti. Zvieratá majú...

prazdny

Hovädzie s paradajkovou omáčkou a brusnicami

Hovädzie mäso

Túto omáčku máme moc radi. Je to veľmi jednoduché.

prazdny

Obrátené hovädzie rezne so syrom

Hovädzie mäso

Hoci je postup trochu netradičný a opražené rezne sa ešte zapekajú, chutia rovnako vynikajúco ako tie...

prazdny

Loptičková polievka

Hovädzie mäso

Tentokrát nám Jozef Mak a Naďa Lazarová pripravili výdatnú zeleninovú polievku s mäsovými guľkami, ktorá zahreje,...

prazdny

Zapekané bataty s mletým hovädzím mäsom

Hovädzie mäso

Nemusíte sa obávať, že z batatov bude toto jedlo sladkasté. Mäso, špenát a chrumkavá...

prazdny

Viedenský tafelspitz s pažítkovým dresingom

Hovädzie mäso

Rakúsko–uhorskú špecialitu tafelspitz preslávil cisár František Jozef I. , bolo to jeho najobľúbenejšie jedlo. Na...

prazdny

Hovädzia podbrušina pečená so zeleninou

Hovädzie mäso

Slabina, podbrušina, sukňa, tzv. „tunajší našinci” flank skirt, to sú pomenovania pre druh hovädzieho mäsa....

prazdny

Zapekaný guláš

Hovädzie mäso

Čikóšom, pastierom, ktorí niekedy pásli stáda po panónskej puste môžeme poďakovať za guláš – “gulyás-hús”...

prazdny

Hovädzie líčka s karfiolovo-špenátovým koláčom

Hovädzie mäso

Najskôr očistíme a umyjeme hovädzie líčka, zbavíme ich blán, opražíme nahrubo nakrájanú cibuľu s novým korením,...

prazdny

Hovädzie rebrá s ostrou kimči zeleninou

Hovädzie mäso

Fermentovanú kimči zeleninu musíme pripraviť niekoľko dní vopred. Pekinskú kapustu umyjeme a nakrájame asi na 5 cm kúsky, ...

prazdny

Thajské stir-fry s bazalkou (Pad kra prao)

Hovädzie mäso

Pad kra prao je jedno z najpopulárnejších thajských jedál. Jeho názov znamená „pražené mäso s bazalkou“ a je to jednoduchý a chutný recept, ktorý si pripravíte do pol hodiny....

prazdny

Klasický burger

Hovädzie mäso

Pripravujete grilovačku pre svojich kamarátov a chcete im ugrilovať niečo iné ako len špekačky a klobásy? Vyskúšajte...

prazdny

Hovädzia roštenka v paradajkách

Hovädzie mäso

Nedeľný obed z hovädzieho mäsa s paradajkovou šťavou.

prazdny

Hovädzí krk so špenátom a na kukuričnej kaši

Hovädzie mäso

Na hovädzí krk spravíme najprv marinádu. V miske zmiešame tymian, rozmarín, soľ, korenie,...

prazdny

Hovädzie rebro v slivkovej omáčke

Hovädzie mäso

V širokom kastróle na rozpálenom oleji pražíme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, pridáme nakrájanú cibuľu, ...

prazdny

Trojmäsové gigant gule v arrabbiata-marinara omáčke

Hovädzie mäso

Veľa vody pretieklo v našich tokoch. Niekedy okolo roku 1975 som v Brne vyhral jednu z...

prazdny

Hovädzí steak s opekanými zemiakmi s cherry paradajkami

Hovädzie mäso

Tento postup som použil pri mojom prvom steaku a odvtedy ho inak nerobím. Veľmi ľahký postup...

prazdny

Mäsom plnené taštičky z červenej šošovice

Hovädzie mäso

Cesto: Šošovicu uvaríme do mäkka, približne 15–20 minút. Necháme vychladnúť. Uvarenú šošovicu aj s...

prazdny

Perkelt z našej rodinnej kuchyne k bársčomu

Hovädzie mäso

Rýchlo pripravený, chutný a jedlý s dobrým domácim chlebíkom...

prazdny

Hovädzie fašírky na čiernom pive s pečiarkami

Hovädzie mäso

Hovädzie fašírky dusené v omáčke z čierneho piva, cibule a pečiarok. Ideálne so zemiakovou kašou......