Novoročný hovädzí plátok na karameli a šampanskom fotorecept
Foto: izabella929
Náš novoročný hovädzí plátok. Už som raz vyskúšala prípravu mäsa na šampanskom a mal veľký úspech. Dnes som pri príprave použila aj karamel.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädzie mäso som nakrájala na plátky a naklepala.
-
2
Na panvici som nechala roztopiť pol lyžice masti. Mäso som opiekla z oboch strán.
-
3
Mäso som vybrala na tanier.
-
4
K výpeku som pridala druhú polovicu masti a pridala som cukor.
-
5
Ked začal karamelizovať, pridala som nakrájanú cibuľu, nechala som ju opiecť do zlatova a podliala polovicou ružového šampanského.
-
6
Pridala som mäso a paradajkový pretlak.
-
7
Osolila, okorenila, pridala som štipku zázvoru, muškátový oriešok, bobkový list a nové korenie.
-
8
Podliala som zbytkom šampanského a doplnila vodou, tak aby bolo mäso ponorené. Pod pokrievkou som ho na slabom plameni dusila 50 min.
-
9
Napokon som mäso zahustila kukuričným škrobom rozmiešaným vo vode. Pokiaľ sa mäso dusilo, pripravila som si prílohu ryžu. Hotové jedlo.
-
10
Hotové jedlo som uložila na taniere. Podávala som k nemu sterilizované uhorky s kápiou. Prajem vám dobrú chuť.
Takú lacnejšiu, Krug Rose.
ja by som si tipol cristal.
Tak ja si myslím, že na varenie ten Krug stačí.
Ďakujem a želám tebe a tvojej rodinke šťastný nový rok !
pouzila si sumive vino, to nie je champagne, mala by si si to opravit