
Hovädzie rebro v slivkovej omáčke
V širokom kastróle na rozpálenom oleji pražíme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, pridáme nakrájanú cibuľu, ...

Loptičková polievka
Tentokrát nám Jozef Mak a Naďa Lazarová pripravili výdatnú zeleninovú polievku s mäsovými guľkami, ktorá zahreje,...

Vývar s hovädzinou a so zeleninou
Koreňovú zeleninu na vývar očistíme. Kvetovú špičku na tukovej strane narežeme, vložíme do hrnca, ...

Klasický burger
Pripravujete grilovačku pre svojich kamarátov a chcete im ugrilovať niečo iné ako len špekačky a klobásy? Vyskúšajte...

Mäsom plnené taštičky z červenej šošovice
Cesto: Šošovicu uvaríme do mäkka, približne 15–20 minút. Necháme vychladnúť. Uvarenú šošovicu aj s...

Špíz z troch druhov mäsa s grilovanou kukuricou
Špíz podávame s grilovanou zeleninou, pečeným zemiakom, kyslou smotanou a čerstvou pažítkou.

Perkelt z našej rodinnej kuchyne k bársčomu
Rýchlo pripravený, chutný a jedlý s dobrým domácim chlebíkom...

Hovädzí steak s opekanými zemiakmi s cherry paradajkami
Tento postup som použil pri mojom prvom steaku a odvtedy ho inak nerobím. Veľmi ľahký postup...

Dvoranský burger s tekvicovou plackou a cesnakovou majonézou
Každé ročné obdobie motivuje šéfkuchára preniesť sezónu na tanier. Jeseň je však u mňa jednotkou. V záhradách, sadoch a lesoch sa nájde veľa farebného a voňavého a všetko sa to dá premeniť na výnimočné jedlo....

Šťavnatý mäsový bochník s čerstvými hubami
Mám nadovšetko rád potulky po lesoch, horách, lúkach a stráňach Slovenska, vždy, hlavne...

Hovädzie na shiitake a judášovom uchu
Variantov na prípravu mäsa s paletou húb je v slovenskej kuchyni nespočetne mnoho. Rád s voňavou...

Trojmäsové gigant gule v arrabbiata-marinara omáčke
Veľa vody pretieklo v našich tokoch. Niekedy okolo roku 1975 som v Brne vyhral jednu z...

Hovädzia sviečkovica so žemľovou knedľou
Mäso umyjeme, očistíme, nakrájame na valčeky s hrúbkou asi 7 cm. Horčicu vymiešame s...

Krúpková polievka s pikantným hovädzím rebrom
Rebrá umyjeme, do hrnca k nim pridáme studenú vodu, celé čierne korenie, horčičné semienka, koriandrové...

Hovädzie fašírky na čiernom pive s pečiarkami
Hovädzie fašírky dusené v omáčke z čierneho piva, cibule a pečiarok. Ideálne so zemiakovou kašou......

Hovädzia jogurtová polievka so zemiakmi a s cícerom
Najlepšia turecká jogurtová polievka akú poznám. Je ich niekolko a všetky mám rada, ale táto je naozaj výnimočná....

Hovädzie rebrá s feniklom
Ina Garten je jedna z najobľúbenejších profesionálnych kucháriek a v TV programoch svoje umenie prezentuje pod...

Hovädzie na pive so zeleninou
Roky varím guláše, perkelty i paprikáše s čiernym pivom. Začínal som so 16° Zlatým bažantom...

Sviečkovica s blanšírovanou zeleninou a vývarom
Hovädziu sviečkovicu očistíme, okoreníme a osolíme. Sprudka ju opečieme z každej strany na rozohriatom olivovom...

Hummus s mletým mäsom a domácim kváskovým pita chlebom
Veľmi radi navštevujeme istú prevádzku vo Fresh Markete, kde podávajú podľa mňa jeden z najlepších hummusov v Bratislave....

Steak z hovädzej roštenky s mrkvovým pyré
Súkromný šéfkuchár Ladislav Floreán v tejto časti nášho seriálu ukáže ako pripraviť výnimočné jedlo, ktoré vyzdvihne...

Havajské Loco Moco
Loco Moco je tradičné havajské jedlo, ktoré pozostáva z bielej ryže, hamburgerovej placky s omáčkou a praženým vajíčkom....

Penne po taliansky
Veľmi chutné cestoviny, troška náročnejšia príprava, ale stojí to za to.