Sviečkovica s batátmi, hráškom a omáčkou
šéfkuchár Reštaurácie Kaštieľ Studené, 7. mája 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Až tri štvrtiny svadobných hostín sa krútia okolo tradičných jedál. To však neznamená, že majú tú istú podobu ako vo všedné chvíle. Práve naopak. Aby bol deň D tým najslávnostnejším a najnezabudnuteľnejším, treba zapojiť fantáziu, vášeň, nadšenie, radosť a vtip. Veď nielen láska mladomanželov, ale všetkých ich hostí kráča aj cez žalúdok...
porcie
príprava
Suroviny
600 g |
|
(z mlynčeka) |
|
|
|
(na steaky) |
|
200 g |
|
50 g |
|
500 g |
|
(na fritovanie) |
|
100 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Ochutené a na steaky naporciované mäso prudko opečieme a necháme zakryté pod alobalom v rúre asi 1 hodinu pri 60 °C.
- 2
Očistené a opláchnuté hráškové struky oblanšírujeme a prehrejeme na rozpustenom masle so soľou. Batáty očistíme a nakrájané na hranolčeky pozvoľna fritujeme až na farbu, osolíme pred podávaním.
- 3
Pokrm podávame s omáčkou - povaríme demi glace so šalotkou a vínom a na záver zjemníme maslom.
Tiež hovädzí steak:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu