Hovädzí steak
Hovädzí steak

Sviečkovica s batátmi, hráškom a omáčkou

Igor Čehy
šéfkuchár Reštaurácie Kaštieľ Studené, 7. mája 2018
Sviečkovica s batátmi, hráškom a omáčkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Až tri štvrtiny svadobných hostín sa krútia okolo tradičných jedál. To však neznamená, že majú tú istú podobu ako vo všedné chvíle. Práve naopak. Aby bol deň D tým najslávnostnejším a najnezabudnuteľnejším, treba zapojiť fantáziu, vášeň, nadšenie, radosť a vtip. Veď nielen láska mladomanželov, ale všetkých ich hostí kráča aj cez žalúdok...

4
porcie
70 minút
príprava

Suroviny

600 g
 (z mlynčeka)
 (na steaky)
200 g
50 g
500 g
 (na fritovanie)
100 g
50 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ochutené a na steaky naporciované mäso prudko opečieme a necháme zakryté pod alobalom v rúre asi 1 hodinu pri 60 °C.

  2. 2

    Očistené a opláchnuté hráškové struky oblanšírujeme a prehrejeme na rozpustenom masle so soľou. Batáty očistíme a nakrájané na hranolčeky pozvoľna fritujeme až na farbu, osolíme pred podávaním.

  3. 3

    Pokrm podávame s omáčkou - povaríme demi glace so šalotkou a vínom a na záver zjemníme maslom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Kebyže nebola taká drahá, aj by som spravila....a ak by na svadobnú hostinu mali podávať pravú sviečkovicu hosťom, tak by museli byť milionári, alebo by boli len nevesta so ženíchom a dvaja svedkovia na nej :-)
Ja si myslím, že práve na svadbu sa sviečkovica hodí. Mäso je drahšie, ale zato stačí kúsok a navyše nie je pri ňom žiaden odpad. Prečo by aj nemilionár nemohol, povedzme, tridsiatim hosťom dopriať kvalitné jedlo?Ale aj viacerým hosťom...