Sviečkovica s batátmi, hráškom a omáčkou
šéfkuchár Reštaurácie Kaštieľ Studené, 7. mája 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Až tri štvrtiny svadobných hostín sa krútia okolo tradičných jedál. To však neznamená, že majú tú istú podobu ako vo všedné chvíle. Práve naopak. Aby bol deň Zobraziť celý popisAž tri štvrtiny svadobných hostín sa krútia okolo tradičných jedál. To však neznamená, že majú tú istú podobu ako vo všedné chvíle. Práve naopak. Aby bol deň D tým najslávnostnejším a najnezabudnuteľnejším, treba zapojiť fantáziu, vášeň, nadšenie, radosť a vtip. Veď nielen láska mladomanželov, ale všetkých ich hostí kráča aj cez žalúdok...
porcie
príprava
Postup
-
1
Ochutené a na steaky naporciované mäso prudko opečieme a necháme zakryté pod alobalom v rúre asi 1 hodinu pri 60 °C.
- 2
Očistené a opláchnuté hráškové struky oblanšírujeme a prehrejeme na rozpustenom masle so soľou. Batáty očistíme a nakrájané na hranolčeky pozvoľna fritujeme až na farbu, osolíme pred podávaním.
- 3
Pokrm podávame s omáčkou - povaríme demi glace so šalotkou a vínom a na záver zjemníme maslom.
Tiež hovädzí steak:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu