Langoše s pastrami

Marián Čapák
šéfkuchár pivárne Astoria v Piešťanoch, 20. októbra 2021
Langoše s pastrami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
40-60 minút
na 140 °C

Suroviny

Langoše:
500 g
100 g
20 g
1 ks
1 PL
250 ml
 na vyprážanie
Pastrami:
600 g
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V 100 ml vlažného mlieka rozmiešame kryštálový cukor, droždie a 2 PL múky. Kvások necháme nakysnúť. Do múky pridáme kyslú smotanu, vajce, soľ, zvyšné mlieko a kvások. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme necelú hodinu kysnúť.

  2. 2

    Z vykysnutého cesta urobíme bochníky, ktoré stlačíme a roztiahneme do tvaru langoša. Vypražíme z obidvoch strán na horúcom oleji.

  3. 3

    Pastrami: Roštenku očistíme, okoreníme, potrieme jemne horčicou a olejom. Opečieme na rozpálenej panvici zo všetkých strán. Preložíme do rúry vyhriatej na 140 stupňov a pečieme asi 40–60 minút podľa hrúbky mäsa. Ak máme teplomer na mäso, to by malo mať v strede 54 stupňov. Upečené mäso necháme vychladnúť a nakrájame na tenké plátky.

  4. 4

    Majonézu ochutíme kečupom a hrubozrnnou horčicou. Potrieme ňou hotový langoš, poukladáme naň plátky mäsa a dozdobíme zeleninou.

Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Kysnuté cestá, Pečené, Vyprážané

Diskusia k receptu