Langoše s pastrami
šéfkuchár pivárne Astoria v Piešťanoch, 20. októbra 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
na 140 °C
Postup
-
1
V 100 ml vlažného mlieka rozmiešame kryštálový cukor, droždie a 2 PL múky. Kvások necháme nakysnúť. Do múky pridáme kyslú smotanu, vajce, soľ, zvyšné mlieko a kvások. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme necelú hodinu kysnúť.
- 2
Z vykysnutého cesta urobíme bochníky, ktoré stlačíme a roztiahneme do tvaru langoša. Vypražíme z obidvoch strán na horúcom oleji.
- 3
Pastrami: Roštenku očistíme, okoreníme, potrieme jemne horčicou a olejom. Opečieme na rozpálenej panvici zo všetkých strán. Preložíme do rúry vyhriatej na 140 stupňov a pečieme asi 40–60 minút podľa hrúbky mäsa. Ak máme teplomer na mäso, to by malo mať v strede 54 stupňov. Upečené mäso necháme vychladnúť a nakrájame na tenké plátky.
- 4
Majonézu ochutíme kečupom a hrubozrnnou horčicou. Potrieme ňou hotový langoš, poukladáme naň plátky mäsa a dozdobíme zeleninou.
Tiež langoše:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu