Hovädzí burger s gorgonzolou a grilovanými hruškami
Jakub Sobotka
šéfkuchár, Hotel & Spa Resort Kaskady**** v Sliači–Sielnici, 26. júna 2019
šéfkuchár, Hotel & Spa Resort Kaskady**** v Sliači–Sielnici, 26. júna 2019

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 800 g (najlepšie chuck roll z vyzretého kusa) |
|
|
|
|
|
|
|
| 4 ks |
|
| 1 ks menší |
|
| 2 ks väčšie |
|
| 1 ks |
|
| 100 g |
|
| 8 plátkov |
|
| 2 ks |
|
| Dresing: | |
| 100 g |
|
| 2 PL |
|
| 2 PL |
|
Postup
-
1
Na hamburger je najvhodnejší kus hovädzieho mäsa nazývaný chuck roll, ktorý sa nachádza medzi hovädzím krkom a vysokou roštenkou. Mäso pomelieme, dochutíme soľou a korením, vypracujeme asi centimeter a pol hrubé placky a dáme na rozpálený gril. Ugrilujeme z oboch strán.
- 2
Hrušky zbavíme jadier, nakrájame na plátky, osolíme a grilujeme spolu s mäsom a pancettou.
- 3
Gorgonzolu nastrúhame na hrubom strúhadle. Majonézu, kečup a horčicu zmiešame, okoreníme a používame ako dresing. Z ugrilovaného mäsa, zeleniny, opečenej pancetty, hrušky, gorgonzoly a dresingu poskladáme burgre.
Tiež hovädzí burger:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu