Flambované linguine s hovädzím mäsom a so syrom

Kamil Krafčík
šéfkuchár Nestville Taberna v Hniezdnom, 23. septembra 2021
Flambované linguine s hovädzím mäsom a so syrom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
1-2
porcia
30 minút
príprava

Suroviny

100 g (cestoviny)
150 g
30 g
50 ml
40 ml
60 g (Vrchovina)
40 ml (Nestville Whisky Blended 6yo 40 %)




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode, scedíme a prepláchneme studenou vodou.

  2. 2

    V hlbšej panvici speníme nakrájanú šalotku, na nej orestujeme hovädziu sviečkovicu nakrájanú na rezance, oflambujeme na whisky a okoreníme.

  3. 3

    Zalejeme smotanou a pridáme uvarené cestoviny. Omáčku zredukujeme podľa chuti. Hotové posypeme nastrúhaným syrom.

Diskusia k receptu

zoe20
Mäsko stači orestovať a flambovať ? Nie je potrebne ešte dusiť ? ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia