Špenátový hovädzí perkelt z rúry fotorecept
Foto: cesminaz
Výborné ľahké jedlo, ktoré si pripravíte bezprácne v rúre :-) K tomu si zvolíte už len prílohu ;-)
Suroviny
1,5 kg |
|
cca 300-400 g čerstvý |
|
1 kopcovitá PL (pyré) |
|
1 kopcovitá PL |
|
cca 1,5 l (na podliatie) |
|
1,5 KL |
|
1 KL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme potrebné suroviny... Hovädzie mäso, ktoré si pokrájame na stredne veľké kúsky. Ďalej 1 cibuľu, ja som teraz použila 1 velkú zelenú zo záhrady, ktorú tiež pokrájame. Ďalej špenát, asi 300-400 g - ja tu mám s malými listami, takže ak je veľký tak ho aspoň prekrojte :-) No a keďže máme dosť čiernych moruší, tak som pridala za tanierik aj tie :-) Ale pravdaže to ovocie nie je nutné :-) A nakoniec si pripravíme ešte pekáč na pečenie, olej, paradajkovú a paprikovú Salçu/ pyré.
-
2
Hore na sporáku si v pekáči na troche oleja pár minutiek opečieme za občasného miešania paradajkové aj paprikové pyré. Pekáč dáme nabok a vložíme doň všetko ostatné, čiže mäso, cibuľu, moruše a premiešame. Dáme soľ, mleté korenie, zalejeme vriacou vodou a dáme do vyhriatej rúry "piecť". Nechajte na 180 °C, kým nezačne obsah pekáča všade vrieť a až potom dáme pokrievku a stíšime na 120 °C.Takto necháme veľmi pomaličky bublať, kým mäso nebude uvarené na 75 % ,čiže "skoro" celkom do mäkka :-) treba to potom kontrolovať.
-
3
Mne to pomalinky bublalo 2 hodinky :-) Keď je mäso ako má byť, pekáč vyberieme, nastrúhame na jemnučko 1 väčší zemiak a premiešame. Potom dáme špenátové listy a zľahka ich vmiešame. Následne dáme pekáč naspäť do rúry, zvýšime znova na 180 °C a od bodu varu necháme cca 20-25 minút ešte dokončiť/dopiecť. Zemiak sa rozvarí a zahustí šťavu. Špenát sa uvarí a dodá celému výbornú chuť ;-)
-
4
A zostáva už len zvoliť prílohu. Je to výborné jedlo a pripravuje sa to prakticky samo :-) Keď má človek vela práce okolo domu, alebo v záhrade a na vystávanie pri sporáku nieje čas - no jesť sa musí, je takýto recept/jedlo fakt záchranou :-))
-
5
U nás si niektorí k tomu dali nové zemiačiky na petržlanovej vňati.
-
6
A ako druhú prílohu som pripravila maslom ochutený bulgur :-) Prajem dobrú chuť!
Máš pravdu @Haji :-) ten názov sa fakt dá aj inak pochopiť :-) Poprosím @Redakciu nech ho poupraví,vdaka. Inak som rada,že sa ti jedlo páči.U nás máme kombináciu mäso a špenát velmi radi.Pekný den!
Jeje, tak jsem to vůbec nemyslela, že rozkol v názvu. Nemám žádný problém, naopak, recept je senza a název ok.
:-)) ano aj to veru.Aj vystávanie pri sporáku a kontrolovanie.Zatial som si vonku na dvore kludne robotila ;-))