Ryžové lasagne
Foto: ryzasos
Ryžové lasagne sú lahodné a výdatné jedlo, ktoré spája chute lasagní s textúrou ryže.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g mleté |
|
1/2 šálky (nakrájaná) |
|
1 konzerva |
|
250 g (alebo tvaroh) |
|
2 ks |
|
200 g |
|
1/4 šálky (strúhaný) |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Ryžu uvarte podľa návodu na obale. Medzitým si predhrejte rúru na 180 °C a zapekaciu rúru vymastite olejom.
- 2
Na panvici zohrejte olej a pridajte do nej mleté mäso a na jemno nasekanú cibuľu.
- 3
Poduste 5 minút a pridajte aj paradajkovú passatu. Premiešajte a ešte pár minút povarte, kým sa omáčka jemne zredukuje. Dochuťte soľou a čiernym korením.
- 4
V malej miske zmiešajte syr ricotta a vaječné bielky.
- 5
Do vymastenej zapekacej misy dajte tretinu mäsovej zmesi, polovicu uvarenej ryže a polovicu syrovej zmesi. Vrstvy zopakujte.
- 6
Navrch pridajte poslednú vrstvu mäsovej zmesi a posypte parmezánom.
- 7
Pečte 30 - 35 minút. Pred podávaním nechajte 10 minút postáť.
Tiež zapekaná ryža:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu