Hovädzie rebro
Hovädzie rebro

Hovädzie rebro v slivkovej omáčke

Jaromír Štefanovič
šéfkuchár hotela Arcadia***** v Bratislave, 11. októbra 2017
Hovädzie rebro v slivkovej omáčke
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
3 ks
1 ks
2 ks
1 ks
6 ks
6 ks
3 ks
4 PL
3 PL
10 ks
100 g
400 g
35 g
2 PL
Pirohy:
125 g
125 g
75 g
75 g
2 ks
700 g
35 g
200 ml




Postup

  1. 1

    V širokom kastróle na rozpálenom oleji pražíme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, pridáme nakrájanú cibuľu, paradajkový pretlak a opäť krátko opražíme. Potom pridáme celé čierne a nové korenie a bobkový list, po opražení do zlatohneda pridáme slivkový lekvár, zalejeme červeným vínom a necháme zovrieť.

  2. 2

    Do základu vložíme rebrá, sušené slivky, hrozienka a jemne osolíme. Ak máme hovädzí vyvar, môžeme ho pridať do základu. Dusíme pod pokrievkou domäkka. Mäkké vyberieme a omáčku zredukujeme do požadovanej hustoty, môžeme zjemniť maslom. Podávame s pirohmi plnenými marinovanou slivkou.

  3. 3

    Pirohy: Zemiaky deň vopred uvaríme v šupke a necháme odstáť. Na druhý deň ošúpeme, prepasírujeme a pridáme všetky uvedené suroviny. Pripravené cesto rozvaľkáme a formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré naplníme sušenou slivkou naloženou v slivovici. Hotové pirohy uvaríme v mierne slanej vode.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia