Hovädzie rebro v slivkovej omáčke

Jaromír Štefanovič
šéfkuchár hotela Arcadia***** v Bratislave, 11. októbra 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Hovädzie rebro v slivkovej omáčke Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 min
príprava
90 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    V širokom kastróle na rozpálenom oleji pražíme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, pridáme nakrájanú cibuľu, paradajkový pretlak a opäť krátko opražíme. Potom pridáme celé čierne a nové korenie a bobkový list, po opražení do zlatohneda pridáme slivkový lekvár, zalejeme červeným vínom a necháme zovrieť.

  2. 2

    Do základu vložíme rebrá, sušené slivky, hrozienka a jemne osolíme. Ak máme hovädzí vyvar, môžeme ho pridať do základu. Dusíme pod pokrievkou domäkka. Mäkké vyberieme a omáčku zredukujeme do požadovanej hustoty, môžeme zjemniť maslom. Podávame s pirohmi plnenými marinovanou slivkou.

  3. 3

    Pirohy: Zemiaky deň vopred uvaríme v šupke a necháme odstáť. Na druhý deň ošúpeme, prepasírujeme a pridáme všetky uvedené suroviny. Pripravené cesto rozvaľkáme a formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré naplníme sušenou slivkou naloženou v slivovici. Hotové pirohy uvaríme v mierne slanej vode.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist