Hovädzie rebro v slivkovej omáčke
šéfkuchár hotela Arcadia***** v Bratislave, 11. októbra 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 800 g |
|
| 3 ks |
|
| 1 ks |
|
| 2 ks |
|
| 1 ks |
|
| 6 ks |
|
| 6 ks |
|
| 3 ks |
|
| 4 PL |
|
| 3 PL |
|
| 10 ks |
|
| 100 g |
|
| 400 g |
|
| 35 g |
|
| 2 PL |
|
| Pirohy: | |
| 125 g |
|
| 125 g |
|
| 75 g |
|
| 75 g |
|
| 2 ks |
|
| 700 g |
|
| 35 g |
|
| 200 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
V širokom kastróle na rozpálenom oleji pražíme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, pridáme nakrájanú cibuľu, paradajkový pretlak a opäť krátko opražíme. Potom pridáme celé čierne a nové korenie a bobkový list, po opražení do zlatohneda pridáme slivkový lekvár, zalejeme červeným vínom a necháme zovrieť.
- 2
Do základu vložíme rebrá, sušené slivky, hrozienka a jemne osolíme. Ak máme hovädzí vyvar, môžeme ho pridať do základu. Dusíme pod pokrievkou domäkka. Mäkké vyberieme a omáčku zredukujeme do požadovanej hustoty, môžeme zjemniť maslom. Podávame s pirohmi plnenými marinovanou slivkou.
- 3
Pirohy: Zemiaky deň vopred uvaríme v šupke a necháme odstáť. Na druhý deň ošúpeme, prepasírujeme a pridáme všetky uvedené suroviny. Pripravené cesto rozvaľkáme a formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré naplníme sušenou slivkou naloženou v slivovici. Hotové pirohy uvaríme v mierne slanej vode.
Tiež rebro:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu