Hovädzie rebro v slivkovej omáčke
šéfkuchár hotela Arcadia***** v Bratislave, 11. októbra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
800 g |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
6 ks |
|
6 ks |
|
3 ks |
|
4 PL |
|
3 PL |
|
10 ks |
|
100 g |
|
400 g |
|
35 g |
|
2 PL |
|
Pirohy: | |
125 g |
|
125 g |
|
75 g |
|
75 g |
|
2 ks |
|
700 g |
|
35 g |
|
200 ml |
|
|
Postup
-
1
V širokom kastróle na rozpálenom oleji pražíme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, pridáme nakrájanú cibuľu, paradajkový pretlak a opäť krátko opražíme. Potom pridáme celé čierne a nové korenie a bobkový list, po opražení do zlatohneda pridáme slivkový lekvár, zalejeme červeným vínom a necháme zovrieť.
- 2
Do základu vložíme rebrá, sušené slivky, hrozienka a jemne osolíme. Ak máme hovädzí vyvar, môžeme ho pridať do základu. Dusíme pod pokrievkou domäkka. Mäkké vyberieme a omáčku zredukujeme do požadovanej hustoty, môžeme zjemniť maslom. Podávame s pirohmi plnenými marinovanou slivkou.
- 3
Pirohy: Zemiaky deň vopred uvaríme v šupke a necháme odstáť. Na druhý deň ošúpeme, prepasírujeme a pridáme všetky uvedené suroviny. Pripravené cesto rozvaľkáme a formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré naplníme sušenou slivkou naloženou v slivovici. Hotové pirohy uvaríme v mierne slanej vode.
Tiež rebro:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu