
Kačacie parfait so šalotkovou omáčkou
Očistenú šalotku prekrojíme na mesiačiky, jemne skaramelizujeme s cukrom, zalejeme červeným vínom. Varíme a redukujeme, ...

Whisky flambovaná foie gras s toastom
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá...

Chutná mandľová paštéta
Bôčik a pečeň 2–krát zomelieme, pridáme vajcia, cukor, škoricu, mandle a podľa chuti...

Špargľa na indický spôsob
Pre milovníkov indickej kuchyne alebo pikantnomilcov. Recept je zo stránky chillichilli. sk, prevzala som ho aj...

Slimáčiky s hubovou nátierkou
Robila som z hríbov zmes na hrianky z čerstvých hríbov ( dubákov). Zvyknem robievať pizzové...

Rezance s lososom, reďkovkou a so žeruchou
Všetky suroviny na dresing premiešame a necháme všetky chute prepojiť.

Taboulé oriental
Recept na predjedlo z kuskusu od mojich francúzskych priateľov. Kombinácia pre niekoho neskombinovateľných surovín, ale...

Mrkvový krém so škoricou (marocká inšpirácia)
S marockou a vôbec arabskou kuchyňou nemám takmer žiadnu skúsenosť. Hľadala som inšpiráciu, našla som...

Sušené stehno
Stehno umyjeme a osušíme. Cesnak nasekáme najemno, bobkové listy rozdrobíme, rozmarín nakrájame a všetko...

Plnený židovský husací krk podľa Jozefa Foldesa
Vkladám další recept na túto pochúťku od židovského šéfkuchára, ktorý sa sám vyjadril, že je...

Bruschetta
Jednoduchá a rýchla príprava, ktorú zvládne každý. Vhodné ako predjedlo, malé občerstvenie pre nečakanú návštevu(ale...

Palacinky zo špaldovej múky s kapustovou tofu plnkou
Hríby vopred namočíme do horúcej vody aspoň na hodinu, aby zmäkli. Mlieko, múku a...

Mäsový koláčik na spôsob Christmas mince pie
Cibuľu, očistené jablko a zeler nakrájame na drobné kocky, opražíme a pridáme mäso. Všetko necháme dobre...

Tataráčik z čerstvého lososa
Lososa bez kože na jemno nasekáme i s pórom, pridáme kôpor, horčicu a dochutíme soľou...

Bruschetta s paradajkovým džemom
Dnes nie je problém zohnať akúkoľvek zeleninu či ovocie počas celého roka. Ale žiadne nechutia a nevoňajú tak...

Plnené artičoky
Toto predjedlo som si vymyslela sama na jednu oslavu. Oslávencovi chutilo, ponúkam na vyskúšanie.

Baklažánové veže
Suroviny. Do rozpisu surovín som neuvádzala množstvá, záleží od veľkosti baklažánu a od toho, ...

Marinovaná pečená paprika
Pečená paprika s cesnakom a majoránom naložená v olivovom oleji vás prekvapí svojou chuťou.

Kapustníčky
Do misky dáme múku, tuk, cukor, soľ, vykysnuté droždie, žĺtok a podľa...

Pečené papriky plnené dvomi druhmi syra podávané s plantainom
Motivácia je už viac ako 70-ročná. Pochádza od mojej mamičky presladkej....

Šunka plnená ananásom
Tvarohovú penu si pripravíme tak, že osolený tvaroh rozmixujeme s trochou smotany.

Cviklámenový šalát
Cyklámenový - cviklový šalát, z akého by Barbie odpadla, keby videla tú úžasnú farbu...

Ružový šalát
Cestoviny uvaríme a scedíme. Čínsku aj červenú kapustu natenko nakrájame a posolíme, aby kapusta zmäkla...

Stredomorská misa
Výborné a jednoduché predjedlo, vďaka ktorému sa prenesiete do stredomorských krajín.
Druhy jedál
Bezmäsité jedlá
Mäsité jedlá
Cestoviny
Exotické jedlá
Huby
Nápoje
Ovocné
Pizza
Podľa prípravy
Rýchle jedlá
Syry
Zelenina
Zemiaky