Foto: zolik
S malymi obmenami je to nase velmi oblubene predjedlo. Avokado a krevety spolu pekne harmonizuju a cerstva limetkova stava chut prijemne osviezi.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do misky s marinadou z olivoveho oleja, stavy z limetky, petrzlenoveho pesta od @Andys, 1 strucku cesnaku, stipkou chili a zeleneho korenia vlozime krevety a nechame aspon 30 minut marinovat.
-
2
Na kazdy tanier si pripravime na rezanceky nakrajany listovy salat, nakrajane paradajky a polovicu avokada, ktoru zlahka osolime a okorenime. Mala som este dva v oleji nalozene articoky tak som ich pridala tiez. Dressing z olivoveho oleja, limetkovej stavy, soli a korenia pouzijeme az na zaver.
-
3
Na panvici orestujeme krajicky bagety, ktore nasledne potrieme struckom cesnaku. Na tej istej panvici opecieme krevety, 1 minutu z kazdej strany a naaranzujeme na tanier. Na zaver prelejeme salat dressingom, dozdobime a
-
4
mozeme podavat. Prajem Vam dobru chut.
-
5
Takyto maly vtacik mi strazi klematis.
Diskusia k receptu