Zemiaková roláda s baby zeleninou fotorecept
zástupca šéfkuchára Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 7. apríla 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Čo je brick cesto: Je to tenučké cesto, ktoré sa používa napríklad v marockej kuchyni. Môžete ho nahradiť tenkým štrúdľovým cestom.
- 2
Jarnú baby zeleninu očistíme a oblanšírujeme v osolenej citrónovej vode. Blanšírovanú zeleninu prudko schladíme. Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode domäkka a necháme vychladiť. Vychladené zemiaky očistíme a prepasírujeme cez husté sito.
- 3
Čierny cesnak prehodíme na rozohriatom masle a odstavíme. Brick cesto vystrieme na potravinársku fóliu, natrieme vajíčkom a navrstvíme prepasírované ochutené zemiaky, uložíme blanšírovanú zeleninu tak, aby sme mali mozaiku, ktorú doplníme čiernym cesnakom.
- 4
Všetko precízne zvinieme, natrieme vajíčkom a pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 170 °C 15–20 minút. Z kyslej smotany pripravíme svieži studený dip. Ochutíme soľou, farebným korením a kôprom. Upečený závin natrieme rozpusteným maslom.
- 2
Diskusia k receptu