Pikantná kelovica
Tento recept sa pripravuje v našej rodine ešte od čias mojej starej mamy a mamy. Doma...
Zemiakové langoše
Z droždia, vlažného mlieka a cukru urobíme kvások. Do stredu múky dáme zemiaky, trocha soli a 100...
Placky s medvedím cesnakom
Jednoduché nekysnuté placky obohatené medvedím cesnakom. Vhodné ako príloha k polievkam, nátierkam, samostatne...
Kysnutý čerešňový koláč
Ovocné koláče sú v tomto období veľmi obľúbené a ani u nás tomu nie je inak....
Arašidové pavúky
Z uvedených ingrediencií vypracujeme cesto, zrolujeme a rozdelíme na 24 častí. Z každej časti vytvarujeme...
Kokosové florentínky - marokánky
Netolerujem dobre živočíšnu smotanu, tak som skúsila po rokoch pripraviť florentínky či marokánky z kokosového mlieka....
Nutellové hniezda
Mrazené lístkové cesto rozmrazíme pri izbovej teplote. Rozdelíme na dva diely. Rozvalkáme a natrieme nutelou. Zúbkovaným kolieskom...
Polievka s tofu, hubami a limetkou
Na vývar som použila bujón z húb shitake. Pridáme k nemu strúhaný zázvor, privedieme k...
Harissa
Harissa je papriková pasta, ktorá údajne pochádza z Tunízie, je populárna takmer vo všetkých severo-afrických...
Vestfálska dusenina
V priebehu rokov sa táto výdatná polievka varila na mnoho rôznych spôsobov. Polievka mi neprišla na...
Kurča na grécky spôsob
Kuracie prsia (stehná) okoreniť a osoliť, na panvicu dať olivový olej, maslo, ...
Jaternica v lístkovom ceste s kapustovým pyré
Jaternice opečieme na oleji zo všetkých strán.
Krehká bravčová pečeň
Mám rád pečeň v akejkoľvek úprave, tak som vyskúšal aj tento spôsob....
Severoafrické dusene kurča
Zase jedno chutne a zdrave jedlo od Eat Smarter. Toto jedlo je bohate na bielkoviny, niacin...
Maklube - obrátený arabský hrniec naruby
Ide o veľmi populárne arabské jedlo s viacerými variáciami prípravy v obmene surovín, v posledných rokoch...
Jednoduchý demikát
Demikát sa varil najmä v oblastiach, kde bol rozvinutý chov oviec a o kvalitnú bryndzu nebola núdza....
Pečený moriak s mandľovou plnkou
Zo sendviča odstránime kôrku, namočíme ho do mlieka a vytlačíme. Pridáme rozpustené maslo, posekané...
Malinový letný dezert
Je čas malín a tak tradične robím malinové sladkosti, či už pečené alebo nepečené. Tento...
Lososové linguine s pórom a smotanou
Minule som sem pridával marinovaného lososa. Zostalo mi z neho, tak som rozmýšľal čo s...
Tvarohové šúľance so strúhankou
Z tvarohu, múky, vajíčka a štipky soli vypracujeme cesto (najlepšie rukami).
Makovo-citrónový zákusok
Vynikajúci nenáročný zákusok. Makové platy naplnené citrónovo-pudingovým krémom.
Losos na modro
Mrkvu, petržlen a zeler očistíme, cibuľu očistíme, všetko nakrájame na kúsky, vložíme do...
Knedlíky s vejci
Tak moji milí opět nepřicházím s žádnou gastronomickou bombou, ale vrátím se o několik desetiletí zpět,...
Výborná domáca pizza
Na túto pizzu sa vám oplatí zohnať originálnu taliansku pizzovú múku. Dobrá bude aj z hladkej, ale talianska pizzová múka z nej urobí vyšší level....
Plnená kapusta s bielou čapičkou
Prvý krát som toto jedla tu na Gemery. Pravdov je , že v niektorých...
Cestoviny so syrovou omáčkou
Kuracie prsia si nakrájame na kocočky do misky. Nasypeme tam čierne korenie, soľ, kari...
Hustá strukovinová polievka
Tento recept pochádza z časopisu Apetit, ale je upravený podľa našej chuti. Inak je to...
Pizza
Kto by ju nemal rád? Pizza sa dá pripraviť na milión spôsobov. No dobre možno preháňam...