Morčacie stehno horné plnené

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 15. apríla 2016

Bol som u známeho na oslave. Mal tam jahňacinu a morčacinu oboje boli rolované a plnené kuracími prsmi. Veľmi mi to chutilo najmä ta chuť, dovtedy som takú neskúsil. Povedal že si doniesol recept z Turecka a vylepšil ho o víno. Či je to skutočne tak neviem, len to čo mi povedal. Veľmi mi to chutilo, tak som si vypýtal recept.

6-8
porcií
25 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

1000 g
400 g
40 g
2,5 dcl
1 PL
3 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Morčacie stehno rozvinieme osolíme s každej strany. Kuracie prsia rozrežeme na polovice, ale celkom nedorežeme. Tak ako na rezne. Tiež nasolíme. Bylinky dáme jednakom pomere do mlynčeka na korenie. Na morčacie mäso čerstvo namelieme zmes byliniek z oboch strán. Mäso necháme roztiahnuté a naň poukladáme kuracie mäso, ktoré sme tiež posypali mletými bylinkami. Mäso zrolujeme a buď previažeme, alebo spojíme ihlicami.

  2. 2

    Na panvicu dáme trochu oleja a mäsovú rolku prudko opečieme zo všetkých strán. Teraz mäso dáme do pekáča aj s výpekom a plátok 2/3 masla. Na vrch cesnak krájaný na plátky. Polejeme vínom a dáme do rúry piecť na 180°C na hodinu. Občas mäso polejeme výpekom.

  3. 3

    Po hodine mäso pečieme ešte pol hodinu odkryté. No teraz už častejšie polievame výpekom. Tak 15 minút pred skončením potrieme vrch mäsa medom. Po upečení mäso preložíme na podnos a výpek zredukujeme na hustú omáčku. Pridáme ešte do nej zvyšok masla.

    Morčacie stehno horné plnené - obrázok 3
  4. 4

    Po čiastočnom ochladnutí môžeme mäso krájať na plátky. Ja som ho podával s uvarenými zemiakmi. prílohu si zvolte sami. Tak dobrú chuť , nech vám tiež chutí.

    Morčacie stehno horné plnené - obrázok 4

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
Tak to dobehnem aj ja, keď je už otvorené na tú dobrotu plne hviezdičkovanu. Ešte keby aj borovička bola k tomu, tak som potom v siedmom nebi.

Pridaj komentár k receptu: