Fernet punč

rolka - bez fotkyrolka, 18. decembra 2010

Do 1 l červeného vína pridáme 5 klinčekov,kúsok celej škorice,4 polievkové ližice medu,prichutiť postrúhanou kôrou z citróna prípadne citrónovou šťavou.Všetko nechať rozvariť,potom nechať vychladnúť Zobraziť celý popisDo 1 l červeného vína pridáme 5 klinčekov,kúsok celej škorice,4 polievkové ližice medu,prichutiť postrúhanou kôrou z citróna prípadne citrónovou šťavou.Všetko nechať rozvariť,potom nechať vychladnúť cca na 50 ° C a pridať 2 dl citrus fernet. Je to príjemné na zohriatie po zimnej prechádzke.

5
porcií
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 l
2 dl
5 ks, celé
1 ks, celá
4 lpolivkové lyžice
1 kúsok
1 čajová lyžica




Postup

  1. 1

    Do 1 l červeného vína pridáme 4 polievkové lyžice medu,5 celých klinčekov,kúsok celej škorice,prichutíme postrúhanou citrónovou kôrou prípadne citrónovou šťavou.Necháme zohriať do varu.Potom necháme ochladiť na cca 50 ° C a pridáme 2 dl citrus fernet.

Diskusia k receptu

sbsgabi
to si teda urobím takéto mám rada niekedy som robila punč tuším sa to volá rum, čaj, med, citrón, Dík za nápad Pekné vianoce ti prajem Rolka určite pri prianí s punčom si spomeniem aj na teba a tvoj recept
ketty3811
tak s fernetom som punč ešte nerobila.Určite vyskúšam.V zime určite zahreje.:-)
bambitka
Dalsie zohrievadlo,ktore nas zohreje po treskucom mraze:))))
7145_1291368619 - profilový obrázok
fik
fik
Červené víno by sa nemalo variť, ale len ohriať (speniť)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia