Baby brambůrky se slaninou a medvědím česnekem fotorecept

mijaita - fotkamijaita, 18. marca 2014
Baby brambůrky se slaninou a medvědím česnekem (fotorecept)
Foto: mijaita

Jednoduché, nic převratného, spíš hezká příprava a celkový výsledek.

45 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL
1 - 2 hrsť




Postup

  1. 1

    Malé baby brambůrky uvaříme ve slupce 20 min, zchladíme hned ve vodě, aby šly lépe loupat. Posadíme se k TV s malým nožíkem a všechny brambůrky oloupeme.

  2. 2

    Do hluboké pánve nebo kastrolu dáme rozpustit polévkovou lžíci másla, ve kterém uškvaříme na kostičky pokrájenou slaninu.

  3. 3

    Do slaniny vysypeme brambůrky, zasypeme bohatě na nudličky pokrájeným medvědím česnekem, osolíme, lehce promícháme aby brambůrky se ohřály a obalily škvarečkama slaniny a medvědím česnekem. Po 2 - 3 min můžeme servírovat posypané hrubě mletým pepřem (nebo také ne).

  4. 4

    Nejlepší příloha je dobře vychlazené pivo

Diskusia k receptu

afataga
take jednoduche a vyzera to bombasticky, ta vidlicka vyzera ako z prvej republiky, paci sa mi :-) ale ja toto jedlo nemozem urobit, lebo nemam TV
mijaita
@afataga vidlička je opravdu hodně stará a ráda ji používám. A nemáš-li tv, poslouchej rozhlas . U žehlení by se ti brambory fakt loupaly spatne a jina cinnost me nenapada :-)
katkat
velmi pekne, nic viac by som nepotrebovala :)
luss44
len málo vecí milujem viac ako zemiaky, môžem ich mať denne v akejkoľvek podobe, čiže toto je rcp presne pre mňa. Nazbieram cesnak a urobím, len vynechám to maslo pod slaninkou.
tiginko
ja toto krásne prosté jedlo tiež nemôžem navariť, lebo v obchode som nevidela žiadne baby zemiaky - jedine, že by som okresala dospelákov... inak @afataga to musí byť strašný život bez Onura, keď chceš, zorganizujem ti tu zbierku na TV...? Túto kulúrnu vložku si @mijaita nevšímaj, chválim recept a pôsobivé foto aj s nádobíčkom tiež
mijaita
@luss44 máslo pod slaninou je něco tak úžasného, vyzkoušej, neprohloupíš. Pokud ovšem máslo jako takové jíš. Ale samozřejmě i bez másla si jistě pochutnáš.
violeta
@mijaita , tvoje jedlo, aj foto vyzerajú skvele....je to naozaj jednoduché, ale aj tak som si tvoj recept uložila kôli inšpirácii...:-)
radost
@mijaita
dnes už druhý tvoj recept značím..medvedí s maslom urobím asi o týždeň-dva..a tieto zemiačky zajtra..už sa v šupke varia..akurát - bude rozdiel-čistiť ich budem na stojáka v kuchyni bez telky ..možno si pustím rádio BRNO..to hrá aj bez čistenia zemiakov..:-)
a maslo so slaninkou poznám-práve tá slaninka udobrí a nakloní môjho muža..a zje..miesto piva-bude kyslé mliečko..:-)
luss44
@mijaita , naopak, k zemiakom mi maslo pasuje asi úplne najviac, len mi prišlo zbytočné ho dávať pod slaninu, prepáč. Ale tentoraz dám na Teba a pacnem ho tam.
mijaita
@luss44 nemam co prepacit !! Recept není třeba dodrzovat slovo od slova prece. Nekdo máslo nerad, jiny nemuze, dlasich nekolik nemůže slaninu a dá si treba jen to maslo! Urcite kdyz to vyzkousis, napis mi, jestli ti to chutnalo. Staci dat pod tu slaninu jen kousek, aby se neskvarila nasucho.
svedka
Dobry napad,inspirovala si ma.Robievam,ale nikdy nie s medvedim cesnakom,ale zato mi tam pasuje udena sol.Nebicko v papulke :)
mariamka
my jeme teraz medvedi na medvedom s medvedim, a to som ho mala "len" za tasku :)) dnes som ho robila z maskom, iste by sa tieto zemiacky hodili ako priloha, ved este nie je "vsem dnum konec" :)
martinis
Tak v takejto verzii by som hádam aj tú slaninu zjedol :)) Veľmi pekné, skvelá fotka aj vidlička :)
frezia
Zase jeden dobry napad, ako pouzit medvedi cesnak.
alex37
fakt vydarené jedlo, my tu máme "more" medvedieho cesnaku, tuším spravíme prechádzku k Váhu, ak ešte nezakvitol :-) jednoduché a určite výborné :-)
medulienka122
super jednoduché jedlo, len čakám na medvedí cesnak, ktorý mám sľúbený od jednej varešky, ale ešte zatiaľ nedošiel :), @mijaita , také obyčajné jedlá sú najlepšie
safran
vyzkouším, neprohloupím :-) ... robievam bez slaninky - skúsim s ňou... na trhu som videla Keřkovské rohlíčky
kukulienka71
@mijaita ,krásne foto,žltučké brambůrky:-),z takých malých nových určite vyskúšam a medvedí cesnak dám do mrazu,kým budú.5*
olgal
Super čo viac k tomu dodať ....obidva recepty od vás už mám v kk. Ďakujem :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia