Čučoriedkovník s vanilkovou polevou

Mária Vitanovcová
šéfkuchárka horskej chaty Šindľovec vo Zverovke, 6. júna 2011
Čučoriedkovník s vanilkovou polevou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií
60 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 ks
400 g
2 dl
3 dl
500 g
1 ks
350 g
Vanilková poleva:
0,5 l
1 ks
1 ks
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Žĺtky, práškový cukor a vanilkový cukor zmiešame dokopy, pridáme mlieko, olej, preosiatu polohrubú múku s práškom do pečiva a nakoniec pridáme sneh z bielkov.

  2. 2

    Na vymastený a múkou vysypaný plech vylejeme pripravené cesto, posypeme čučoriedkami obalenými práškovým cukrom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 30 minút.

  3. 3

    Pri podávaní polievame jednotlivé kúsky koláča vanilkovou polevou.

Diskusia k receptu

ancicka
Koláčik vyzera veľmi dobré,ale 400 g praškového cukru to je strašne veľa na 4 vajcia.ja by som dala iba polovicu.
marcy
čučoriedky mávam bežne zamrazené,bublaninu s krémom som ešte nepodávala,vyskúšam :-D....štrúdľu s vanilkovým krémom odporúčam,taktiež palacinky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia