Čučoriedkovník s vanilkovou polevou
Mária Vitanovcová
šéfkuchárka horskej chaty Šindľovec vo Zverovke, 6. júna 2011
šéfkuchárka horskej chaty Šindľovec vo Zverovke, 6. júna 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Žĺtky, práškový cukor a vanilkový cukor zmiešame dokopy, pridáme mlieko, olej, preosiatu polohrubú múku s práškom do pečiva a nakoniec pridáme sneh z bielkov.
- 2
Na vymastený a múkou vysypaný plech vylejeme pripravené cesto, posypeme čučoriedkami obalenými práškovým cukrom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 30 minút.
- 3
Pri podávaní polievame jednotlivé kúsky koláča vanilkovou polevou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu