Kuracia polievka s knedličkami

podravka - fotkaPodravka, 2. decembra 2018 8:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »

Kuracia polievka s knedličkamiFoto: podravka

Slepačia polievka s jemnými knedličkami vás príjemne osvieži za každého počasia.

4
porcie
60 min
príprava

Suroviny

500 g (bez kože)
4 PL
200 g
200 g
200 g
100 g
1 l
2 kocky
200 g (konzervovaný/mrazený)
Knedličky:
2
100 g
štipka
2 PL nasekaná
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso umyjeme a nakrájame na malé kocky.

  2. 2

    Na zahriatom oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu, na malé kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu, až kým nezmäkne. Pridáme mäso a všetko spolu krátko opražíme.

  3. 3

    Zalejeme vodou a privedieme k varu. Keď voda zovrie, pridáme kocky Natur bujónu a zakryté varíme na miernom ohni približne 30 minút.

  4. 4

    Vajcia zmiešame s múkou, soľou, petržlenom a všetko spolu vidličkou poriadne premiešame.

  5. 5

    Do variacej sa polievky dáme knedličky a varíme ešte približne 10 minút.

  6. 6

    Nakoniec do polievky pridáme scedený hrášok.

  7. 7

    Rada: Knedličky dávajte do polievky tak, že lyžičku, na ktorej máte cesto vložte aj s cestom do polievky. Lyžička sa zahreje a cesto sa odlepí od lyžičky.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist