Kuracia polievka s knedličkami
Kuracia polievka s knedličkami

Kuracia polievka s knedličkami

podravka - fotkapodravka, 2. decembra 2018. Komerčný recept.
Kuracia polievka s knedličkami
Foto: podravka

Slepačia polievka s jemnými knedličkami vás príjemne osvieži za každého počasia.

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

500 g (bez kože)
4 PL
200 g
200 g
200 g
100 g
1 l
2 kocky
200 g (konzervovaný/mrazený)
Knedličky:
2
100 g
štipka
2 PL nasekaná




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme a nakrájame na malé kocky.

  2. 2

    Na zahriatom oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu, na malé kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu, až kým nezmäkne. Pridáme mäso a všetko spolu krátko opražíme.

  3. 3

    Zalejeme vodou a privedieme k varu. Keď voda zovrie, pridáme kocky bujónu a zakryté varíme na miernom ohni približne 30 minút.

  4. 4

    Vajcia zmiešame s múkou, soľou, petržlenom a všetko spolu vidličkou poriadne premiešame.

  5. 5

    Do variacej sa polievky dáme knedličky a varíme ešte približne 10 minút.

  6. 6

    Nakoniec do polievky pridáme scedený hrášok.

  7. 7

    Rada: Knedličky dávajte do polievky tak, že lyžičku, na ktorej máte cesto vložte aj s cestom do polievky. Lyžička sa zahreje a cesto sa odlepí od lyžičky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia