Kuracia polievka s knedličkami
Foto: podravka
Slepačia polievka s jemnými knedličkami vás príjemne osvieži za každého počasia.
porcie
príprava
Suroviny
500 g (bez kože) |
|
4 PL |
|
200 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
1 l |
|
2 kocky |
|
200 g (konzervovaný/mrazený) |
|
Knedličky: | |
2 |
|
100 g |
|
štipka |
|
2 PL nasekaná |
|
Postup
-
1
Mäso umyjeme a nakrájame na malé kocky.
- 2
Na zahriatom oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu, na malé kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu, až kým nezmäkne. Pridáme mäso a všetko spolu krátko opražíme.
- 3
Zalejeme vodou a privedieme k varu. Keď voda zovrie, pridáme kocky bujónu a zakryté varíme na miernom ohni približne 30 minút.
- 4
Vajcia zmiešame s múkou, soľou, petržlenom a všetko spolu vidličkou poriadne premiešame.
- 5
Do variacej sa polievky dáme knedličky a varíme ešte približne 10 minút.
- 6
Nakoniec do polievky pridáme scedený hrášok.
- 7
Rada: Knedličky dávajte do polievky tak, že lyžičku, na ktorej máte cesto vložte aj s cestom do polievky. Lyžička sa zahreje a cesto sa odlepí od lyžičky.
Tiež knedličkami:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu