Tvarohovo-pomarančová torta

Michal Lukačovič
kuchár – cukrár hotela Mikado v Nitre, 5. novembra 2015
Tvarohovo-pomarančová torta
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6-8
porcií
35 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
100 g
100 g
4 ks
75 g
200 g
Tvarohový krém:
250 g
250 g
80 g
z 1 pomaranča
200 ml
Pomarančové želé:
2 ks
250 ml
2 plátky




Postup

  1. 1

    Korpus: Krupicový cukor rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s maslom a čokoládou. Zmes necháme vychladnúť, potom do nej zapracujeme vajcia a múku. Pečieme v tortovej forme pri 180 °C asi 25 minút.

  2. 2

    Tvarohový krém: Tvaroh, mascarpone, vanilkový cukor a kôru vyšľaháme, pridáme smotanu a necháme v chladničke postáť. Želatínu necháme nasiaknuť v studenej vode.

  3. 3

    Pomarančové želé: Pomarančový džús zohrejeme a necháme v ňom roztopiť želatínu. Pomaranče očistíme a vyfiletujeme.

  4. 4

    Vychladnutý korpus potrieme tvarohovou zmesou. Navrch poukladáme pomaranče a zalejeme vychladnutým želé. Necháme postáť v chladničke dve hodiny.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia