Tvarohovo-pomarančová torta
Michal Lukačovič
kuchár – cukrár hotela Mikado v Nitre, 5. novembra 2015
kuchár – cukrár hotela Mikado v Nitre, 5. novembra 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6-8
porcií
porcií
35 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
100 g |
|
100 g |
|
4 ks |
|
75 g |
|
200 g |
|
Tvarohový krém: | |
250 g |
|
250 g |
|
80 g |
|
z 1 pomaranča |
|
200 ml |
|
Pomarančové želé: | |
2 ks |
|
250 ml |
|
2 plátky |
|
Postup
-
1
Korpus: Krupicový cukor rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s maslom a čokoládou. Zmes necháme vychladnúť, potom do nej zapracujeme vajcia a múku. Pečieme v tortovej forme pri 180 °C asi 25 minút.
- 2
Tvarohový krém: Tvaroh, mascarpone, vanilkový cukor a kôru vyšľaháme, pridáme smotanu a necháme v chladničke postáť. Želatínu necháme nasiaknuť v studenej vode.
- 3
Pomarančové želé: Pomarančový džús zohrejeme a necháme v ňom roztopiť želatínu. Pomaranče očistíme a vyfiletujeme.
- 4
Vychladnutý korpus potrieme tvarohovou zmesou. Navrch poukladáme pomaranče a zalejeme vychladnutým želé. Necháme postáť v chladničke dve hodiny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@dogagador ; áno, dať preč aj šupky, inak by sa to nedalo jesť.