Foto: varticek
Jeden z mojich obľúbených receptov, lebo cesto sa dá kúpiť čím ušetrím čas a výsledok je pritom stále vynikajúci.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv si pripravíme plnku. Na jemno pomletý mak vsypeme do vriaceho mlieka a chvíľu za stáleho miešania povaríme. Necháme vychladnúť a pridáme džem, rum, škoricu, práškový cukor podľa chuti.
- 2
Na plech si pripravíme cesto. Ja používam kupované z obchodu, je už aj vyvaľkané na závin, s papierom na pečenie, takže len ho rozviniem a môžem pokračovať. Na neho dám rozdrvené piškóty (aby do nich vsiakla šťava).
- 3
Na piškóty dáme plnku, na to poukladáme višne a opatrne zavinieme. Potrieme žĺtkom a dáme piecť. Najprv sa pečie pri vyššej teplote cca 5 minút a potom teplotu na zvyšný čas pečenia znížime.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu