Makovo - višňový závin

varticek - fotkavarticek, 18. septembra 2011
Makovo - višňový závin
Foto: varticek

Jeden z mojich obľúbených receptov, lebo cesto sa dá kúpiť čím ušetrím čas a výsledok je pritom stále vynikajúci.

6
porcií
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks - z obchodu
130 g
100 ml
2 PL
1/2 KL
2 PL
2 PL
200 ml
 (na potieranie)
40 g




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme plnku. Na jemno pomletý mak vsypeme do vriaceho mlieka a chvíľu za stáleho miešania povaríme. Necháme vychladnúť a pridáme džem, rum, škoricu, práškový cukor podľa chuti.

  2. 2

    Na plech si pripravíme cesto. Ja používam kupované z obchodu, je už aj vyvaľkané na závin, s papierom na pečenie, takže len ho rozviniem a môžem pokračovať. Na neho dám rozdrvené piškóty (aby do nich vsiakla šťava).

  3. 3

    Na piškóty dáme plnku, na to poukladáme višne a opatrne zavinieme. Potrieme žĺtkom a dáme piecť. Najprv sa pečie pri vyššej teplote cca 5 minút a potom teplotu na zvyšný čas pečenia znížime.

Diskusia k receptu

elekra
Takéto záviny milujem! Včera som robila tvarohovo - hroznový. Bol vynikajúci. Tiež mám rada hotové vyvaľkané cesto.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia