Foto: oco
Názov francúzske zemiaky je sprofanovaný,všedný niekto je naň alergický ale nech, toto sú zdravé,chutné francúzske zemiaky zo Slovenska a čuduj sa svete bez klobásky,špekačiek Zobraziť celý popisNázov francúzske zemiaky je sprofanovaný,všedný niekto je naň alergický ale nech, toto sú zdravé,chutné francúzske zemiaky zo Slovenska a čuduj sa svete bez klobásky,špekačiek či iných "nezdravých" údenín.Tak som zvedavý čo poviete.Mali sme zdravý vegetariansky víkend.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v osolenej vode,po vychladnutí ošúpeme na nakrájame na kolieska.Na zapekanie som použil hrniec aby som mohol vrstvy viac krát opakovať.Hrniec vytrieme maslom a vysypeme strúhankou na dno dáme zemiaky
-
2
Na zemiaky dáme 2 natvrdo uvarené nakrájané vajička,hrášok,soľ,korenie ,rascu,majoránku
-
3
Dáme ďalšiu vrstvu zemiakov,soľ,rascu,chilli sójové párky nakrájané na kolieska,mletú červenú papriku,na plátky pokrájaný syr.
-
4
Vrstvy opakujeme kým neminieme suroviny,končíme klasicky zemiakmi.Prípravu ukončíme tým že zemiaky zalejeme rozmiešanou kyslou smotanou so smotanou na varenie s jedným vajcom. Na vrch dáme plátky masla,zálievku osolíme a okoreníme a šup do vyhriatej rúry.
-
5
Ak budete viac trpezlivý,alebo lepšie menej hladný ako my tak tie zemiaky budú do zlatista,ale aj takto to bolo naozaj jedlé.Pred dopečením posypeme strúhaným parmezánom
-
6
Podávame s kyslými uhorkami,alebo s cviklou s chrenom.Dobrú chuť.
Diskusia k receptu